fbpx

Laat je angst los, alleen dan kun je groeien!

Martha Douwma, 5 augustus 2019

Werkloos zijn, maar niet werkloos toezien. Dat was wel zo’n beetje mijn motto, tijdens mijn baanzoektocht. Iedere kersverse werkloze kent het wel. Eerst de verandering omarmen. Wat wordt je nieuwe ritme en hoe ga je je tijd besteden? Eerst freewheelen of toch doelen stellen? En dan doelbewust en doelgericht aan de slag. Maar hoe doe je dat en hoe zorg je ervoor dat je jezelf blijft uitdagen? Ik neem je mee in mijn ervaringen en deel graag een aantal tips.

Meer geschikt

Extra kennis, werkervaring opdoen en in aanraking komen met andere mensen en werkkringen. Dat was wat ik heel sterk wilde. Na vijfentwintig dienstjaren bij hetzelfde bedrijf – een groot ‘corporate’ bedrijf – kleeft daar wellicht het beeld aan dat je als medewerker bent vastgeroest. Dat was door verschillende functies niet heel erg het geval, maar ik wilde de twijfel daarin wegnemen, voor zijn.

Allereerst mocht ik vanuit mijn loopbaanbegeleidingstraject aanspraak maken op een aanvullende opleiding, opgeteld vijf trainingsdagen. Dat was een mooie bonus, maar vast en zeker niet afdoende, gezien de grote concurrentie binnen mijn vakgebied. Ook had ik me voorgenomen veel en gevarieerd vrijwilligerswerk te gaan doen. Investering in tijd, zonder hoge extra kosten.

Vrijwilligerswerk voor persoonlijke groei

Daarom begon ik als moderator bij DeBroekriem. Daar kon ik doen, wat ik al met plezier en ervaring deed, maar dan in een nieuw aandachtsgebied. En tegelijkertijd kennis opdoen over hoe je (opnieuw) de arbeidsmarkt verovert. Dat ging zo voorspoedig, dat ik later gevraagd werd om mijn kennis te delen in workshops. Niet dat ik dat eerder had gedaan, maar die uitdaging leek me geschikt voor persoonlijke groei. De uitdager ben ik nog steeds dankbaar. Gastspreker voelt nog ongemakkelijk om te vermelden op mijn cv, maar de kwaliteiten die erbij horen, zijn altijd fijn om in een gesprek bij een potentiële werkgever te kunnen vermelden. Het vermogen om kennis over te brengen, om te adviseren of coachen.

Durven en doen

Die optelsom van positieve ervaringen van het buiten je comfortzone treden, deelde ik in een zeepkistsessie tijdens een van de teamdagen voor vrijwilligers van DeBroekriem. Aan de luisteraars vertelde ik dat je in je jonge jaren veel dingen leert en onderneemt, zonder dat je veel stil staat bij deze vormende stappen en dat angst van onderschikt belang is. “Waarom laten we ons als volwassenen daar dan toch zo door afleiden?”, was de boodschap die ik over wilde brengen. Mijn ervaring en advies hierbij is: kom in actie, probeer nieuwe dingen en treed buiten je comfortzone. Laat je angst los, alleen dan kun je groeien!

Van ontmoedigd naar ondernemend

Natuurlijk waren er in deze periode zonder werk ook genoeg momenten dat de moed me in de schoenen zonk. De vacature-eisen waren hoog en divers. Er was veel vraag naar fulltimers en zzp’ ers. Dat was beiden niet haalbaar voor mij. Reden voor mij om toch te investeren in loopbaancoaching om mijn zoektocht aan te scherpen en de tijd te versnellen. Het bracht mij steeds dichterbij de aansluiting op de geschiktheid. Op LinkedIn werd ik bijvoorbeeld gezien als ondernemer, dus moest ik mezelf nadrukkelijker als werkzoekende profileren. Hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door het communiceren van de activiteiten die ik ondernam. Het leerde me om anderen te vragen hoe je over komt. En dit te toetsen aan de hand van andere profielen of bij bekenden.

Spannende slotfase

Met het zicht op de feestdagen en het einde van de WW, kwam de dringende vraag op; “Wanneer gaat het nu gebeuren?” Volgens mijn netwerk zat ik er heel dichtbij. Uiteindelijk was het ook mijn netwerk, die me voor twee vacatures hadden voorgedragen. De warme aanbeveling! Daardoor had ik het dilemma, dat ik moest kiezen tussen een veilige baan én een tijdelijke baan naar mijn hart. Bij de laatste werd ik gekozen, omdat ik zo veel verschillende dingen had gedaan, ondernemend was en brede ervaring had. Datgene, waarin ik had geïnvesteerd. Zo zie je maar weer dat de aanhouder vaak wint!

Hoewel het vaak moeilijk was, omdat je geen zicht hebt op wanneer je inzet wordt beloond met die zó gewenste baan, kijk ik toch met veel plezier terug op deze tijd. Ik leerde er veel van sluit graag af met nog een aantal tips.

Tips

• Wat je er in stopt qua inzet, krijg je hoe dan ook terug.
• Denk zorgvuldig na over je profilering en communicatie. (Als een professional. Wie ben jij als “merk”, als oplossing?)
• Ben je teleurgesteld, ontmoedigd? Bewaar dat ‘binnenskamers’, of communiceer dat op zo’n manier dat het wel voor je werkt. Bijvoorbeeld in een krachtige oproep, of laat het zien als veerkracht en doorzettingsvermogen.
• Communiceer niet over (onware) nadelen zoals parttime werken of leeftijd. Dat is de verkeerde of onhandige associatie. Kies voor boodschappen die in je voordeel zijn. Informatief, inspirerend, enthousiast. (Wat kan je, wat doe je, wat wil je.)
• Netwerken kun je leren, door klein te beginnen en er in te groeien. Zowel online als offline.
• Kijk ook of netwerkbijeenkomsten voldoende relevantie hebben. Anders zijn misschien individuele netwerkgesprekken praktischer. Aanrader is ook De Nationale Werkbezoekdag.

Binnenkort ben ik weer beschikbaar. De geleerde lessen heb ik paraat en ik kan nieuwe kennis en ervaring aan mijn cv toevoegen!


Over de auteur:
Martha Douwma: Mens, werk, maatschappij, van deze onderwerpen klopt mijn hart sneller. Nut leveren en voldoening behalen, dat staat voorop. Communicatie, content, “change” en creativiteit is mijn specialiteit. Met ruime werkervaring, zet ik me in voor verbinding van missie, mensen en middelen.