fbpx

DeBroekriem van start in Vlaardingen

21 maart 2017

Dankzij een samenwerking met het regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS, organiseert DeBroekriem nu ook workshops voor werkzoekenden in Vlaardingen. Wethouder Arnout Hoekstra (SP) gaf afgelopen maand het startschot voor de eerste workshop in Vlaardingen. Werkzoekenden leerden in de workshop ‘personal branding’ zichzelf te onderscheiden van anderen.

Na afloop van de de kick-off spraken we met wethouder Arnout Hoekstra: Vlaardingen werkt samen met Maassluis en met Schiedam samen om mensen aan het werk te helpen via Stroomopwaarts. En vandaag hebben we een mooi event gehad van DeBroekriem waarin mensen die op zijn op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging naar een nieuwe baan tips kregen om zichzelf te branden als merk. En om te kijken vanuit de ogen van een ander. Hoe kom je over en hoe zorg ik ervoor dat ik in een gesprek aan een baan kom ik vond het heel interessant om erbij te zijn. Geweldige initiatief en we hopen dat de komende tijd wel vaker van dit soort mooie events in Vlaardingen mogen organiseren.”

 

Workshop Personal branding voor werkzoekenden

Het event vond plaats in het Delta Hotel Vlaardingen. Een prachtige zaal met een mooi uitzicht over de Maas. Voorafgaand heeft wethouder Arnout Hoekstra een toespraak gehouden. In totaal zijn er 25 deelnemers geweest die naar het verhaal van gastpreker Mark Abdul over personal branding hebben geluisterd. Mark heeft ons in 2,5 uur verteld hoe je jezelf als merk kan presenteren. “Het is goed te leren over personal branding. De theorie, uitgewerkt op de getoonde sheets, was heel verhelderend. Dat netwerken, op de goede manier, helpt bij het vinden van een baan is nogmaals bevestigd. De deelnemers werden er op goede en leuke wijze bij betrokken”, aldus een deelnemer na afloop.
Gastpreker Mark Abdul zegt dat het belangrijk is om erachter te komen wat jij naar buiten uitstraalt en of dat ook het gene is wat je wilt uitstralen. Tijdens de workshop gaf Mark ons handvatten hoe je dit vervolgens moet bijsturen. Het belangrijkste hierin is dat je zelf goed weet wat je sterktes en zwaktes zijn. Na afloop waren de deelnemers zeer enthousiast:

 

“Ik heb veel tips gekregen. Bovendien heb ik een aantal interessante contacten kunnen leggen.”

“Ontzettend bedankt voor een zeer inspirerende workshop op een bijzonder mooie locatie!”

“Bedankt dat ik vandaag mocht deelnemen aan de workshop personal branding. Alhoewel er veel zaken bekend waren, heb ik ook weer  interessante nieuwe aspecten ontdekt met betrekking tot persoonlijke marketing. Keep up the good work!”

“Zeer inspirerend en leerzaam. Top event door pro’s. Heb er heel veel aan gehad en kan het zeker aan anderen aanbevelen.”

 Ben jij werkzoekend en woonachtig in de regio Maassluis, Vlaardingen en Schiedam? Houdt dan het actuele aanbod op www.debroekriem.nl/stroomopwaarts in de gaten en meld je aan!