fbpx

‘Denk vooral out of the box!’

27 juli 2018

Eventmanager Karlijn leert graag van Annemarie van Gaal hoe ze een stevig bedrijf kan neerzetten (afbeelding: MGL | Alexander Schippers)

Voor eventmanager Karlijn snijdt het mes aan twee kanten. Hoe vind je als alleenstaande moeder balans in werk en privé? Karlijn is op dit terrein ervaringsdeskundige en specialist. Tevens is ze zeer ervaren als budgetcoach en schuldhulpverlener. Via DeBroekriem probeert ze een baan te bemachtigen of als zelfstandige sprongen te maken.


Update: Een aantal weken na dit interview heeft Karlijn een flinke sprong gemaakt. Vanaf augustus start Karlijn met haar eigen onderneming! Daarom hebben is er een plek vrijgekomen in ons vrijwilligersteam. Ben je in-between-jobs en wil jij jezelf in spotlight zetten bij werkgevers? Meld je dan nu als Eventmanager (m/v)!


Waarom ben je eventmanager in Helmond geworden?

“Ik zet me graag in waar het nodig is. En het mes snijdt aan twee kanten, want zo kan ik ook mijn organisatietalent en presentatie skills verder ontwikkelen. Ik heb een event georganiseerd en daar heel veel van geleerd. Hoe je zaken beter kunt organiseren en hoe je beter kunt presenteren. En dat leer je alleen maar door te dóen. Ik wil nu heel graag een event organiseren over time-management. En dan voornamelijk over het vinden van de balans tussen werk, de kinderen, jezelf en het sociale leven. Ik merk zelf dat ik mezelf nogal eens vergeet en te weinig tijd vrij kan maken voor vrienden. Dus ook hiermee verwacht ik dat ik veel mensen kan helpen en er zelf ook wijzer en beter van word.”

Huishoudboekje opnieuw managen

“Ik heb een event gehouden met als rode draad: leer het verleden los te laten. Dus meenemen wat je opbouwt en de rest achter je laten. Pas als je dat kan, kun je vooruit kijken en de focus leggen op een nieuwe baan. Rust vinden met het nu en zelfvertrouwen bouwen voor de toekomst, daar gaat het om. Het was een prachtige ervaring. Bij een volgend event zou ik inzicht willen geven in de nieuwe financiële situatie. Het verliezen van je baan betekent dat je anders moet kijken naar je financiën. Je huishoudboekje opnieuw managen. Daar hebben de bezoekers veel aan denk ik, maar ik ook. Hier kan ik mijn positie als zelfstandige versterken, mijn zakelijke netwerk uitbouwen en mijn organisatorische vaardigheden verder verbeteren.”

Maar het liefst heb je een vaste baan?

“Eerlijk gezegd werk ik het liefst zelfstandig voor werkgevers als budgetcoach. Ik kan werkgevers helpen om medewerkers met financiële uitdagingen te begeleiden. Op deze manier kan hij besparen op ziekteverzuim en komen er geen verzoeken meer voor voorschotten van salaris of vakantiegeld.”  Om dit te bereiken is Karlijn dit voorjaar gestart als eventmanager bij DeBroekriem. Ze is aan de slag gegaan als eventmanager in Helmond omdat ze graag een zakelijk netwerk wilde opbouwen en omdat ze haar organisatorische vaardigheden wilde verbeteren. Dat lijkt goed te lukken, want de deelnemers van haar events waarderen haar organisatorische talent: “Het was een geweldig georganiseerde workshop! Ga zo door Karlijn” klonk de evaluatie.

 

Van alleenstaande moeder tot een succesvolle zakenvrouw

 

“Leren hoe ik een stevig bedrijf neerzet”

Met wie zou je graag eens een kop koffie willen drinken? “Annemarie van Gaal”, zegt Karlijn zonder enige twijfel. Annemarie van Gaal schopte het van alleenstaande moeder tot een succesvolle zakenvrouw, eerst in Rusland en vervolgens in Amsterdam als investeerder, belegger in vastgoed, eigenaar van een uitgeverij en auteur van diverse bestsellers. Een echte ondernemer dus. “Ik zou van haar graag leren hoe ik een stevig bedrijf neerzet. En wat de trends en toekomstperspectieven zijn in deze branche. Ik wil nog heel veel leren, vooral in commercieel inzicht. Ik zou wel wat zakelijker willen worden. Daarnaast wil ik mijn presentatie skills oppoetsen. En dat kan weer via DeBroekriem, waar ik als vrijwilliger in Helmond eventmanager ben.”

“Durf out of the box te denken”

Tot slot vragen we aan Karlijn of ze nog tips heeft voor mede-werkzoekenden uit Helmond?  “Staar je niet blind op vacatures en sollicitaties, maar kijk ook eens naar andere mogelijkheden om geld te verdienen. Durf out of the box te denken. En meld je aan bij DeBroekriem natuurlijk. Als deelnemer of als eventmanager, net wat bij je past. Je gaat zien wat dat in een korte tijd allemaal op kan leveren! Ik kom er steeds meer achter dat het heel belangrijk is om een sterk netwerk op te bouwen om een nieuwe baan te kunnen vinden, of als je als zelfstandige sprongen wilt maken. En ja, veel mensen weten meer dan één. Door kennis te delen kun je elkaar helpen om die geweldige baan te bemachtigen of de juiste carrièreswitch te maken…”

 

Eventmanager Karlijn