fbpx

Ingrid is vrijwilliger van de maand

Myrte Versteeg 12 maart 2018

“Ik ben sowieso positief ingesteld, maar de workshops van DeBroekriem helpen ook om positief te blijven.” 

Ingrid Wassink begon in oktober als eventmanager bij DeBroekriem in Doetinchem. Ze had al gelijk twee events op de planning staan en daar bleef het niet bij. Ingrid organiseerde een breed scala aan events, zocht de media op, kwam op de radio en in de krant en droeg nieuwe eventmanagers voor. En haar inspanningen werden beloond. Afgelopen teamdag werd Ingrid uitgeroepen tot vrijwilliger van de maand!

Hoe ben je bij DeBroekriem terechtgekomen?

Ik had weleens wat gelezen over DeBroekriem in een lokaal krantje, maar toen had ik gewoon nog werk. Toen ik zelf thuis kwam te zitten, dacht ik laat ik eens kijken of er een event in de buurt is. Ik schreef me in voor een meet-up die heel toevallig werd georganiseerd door een oud-klasgenoot die ik 25 jaar niet meer had gezien. Zij zei, “Ingrid, eventmanager worden is ook wel wat voor jou!” Ik twijfelde of dat zo was, maar ik vond het een geweldige kans en leuk om met zoiets bezig te gaan. Je hebt daardoor toch ook weer een zinvolle besteding van je dag. Dus ik ben eventmanager geworden en daar heb ik geen moment spijt van gehad!

Wat wilde je graag bereiken?

Mijn doel was om andere werkzoekenden op weg te helpen en ik heb het idee dat dat gelukt is, dat ik mensen kan enthousiasmeren en met hen mee kan denken. Iedereen gaat na een workshop met een positief gevoel naar huis. En ik zelf trouwens ook, want ik krijg er ontzettend veel energie van.

Wat heb je geleerd van het eventmanagerschap?

Ik durf meer op de voorgrond te staan, dat had ik eerder niet zo. Daarbij had ik als leerdoel om voor grotere groepen te spreken. Zo één op één gaat prima, maar een groep verwelkomen is toch anders. En dat gaat allemaal heel geslaagd! En de teamdagen.. Ik vroeg me eerst af of dat wel leuk zou zijn, maar dat is haast één van de leukste dingen. Het contact met de andere eventmanagers, wat allemaal van die enthousiaste mensen zijn, dat is gewoon zo leuk. Je hebt allemaal weer andere ideeën en door met elkaar te sparren, kom je weer tot nieuwe inzichten. Mijn mede-eventmanagers voelen ook echt als collega’s. Daarnaast vind ik het contact met de deelnemers van de workshop en de evaluaties ontzettend leuk.

Wat heeft DeBroekriem je gebracht?

Ik heb de media opgezocht, ik ben geïnterviewd voor de lokale radio, ik heb kranten aangeschreven, heb met een foto in de krant gestaan en op LinkedIn plaats ik veel. Dat vind ik ook het voordeel van eventmanager zijn, dan heb je ook echt wat te melden. Je promoot je eigen workshop, of deelt een bericht van een collega-eventmanager of van DeBroekriem zelf en daardoor zet je jezelf ook weer op de kaart. Mijn netwerk is haast verdubbeld. Ik ben actiever gaan netwerken. Zo legde ik eerder geen contact legde met tweedegraads connecties die op mijn LinkedIn-berichten reageerden. Nu zeg ik “Leuk dat je mijn berichtje hebt bekeken, zullen we linken?” Je maakt zulke leuke dingen mee als eventmanager. Als je werkzoekend bent en je doet dit allemaal niet dan heb je ook niet zoveel te melden. Dit is veel actiever.

Wil jij net als Ingrid je netwerk uitbreiden en werken aan je persoonlijke leerdoelen? Meld je aan als eventmanager!


Ingrid Wassink

Ingrid Wassink (LinkedIn

Ingrid is eventmanager bij DeBroekriem en op zoek naar een nieuwe baan. Ze is een vriendelijk en enthousiast persoon die ijzersterk is in klantcontact. Ingrid is een mensenmens en beschikt over goede gesprekstechnieken, kan goed luisteren en doorvragen. Haar ambitie is om de wereld een beetje mooier te maken!