fbpx

In de pers: Kim (55): “Jezelf ontwikkelen is leuk”

Hengelo's Weekblad, 23 juli 2019
Onlangs verscheen in het Hengelo’s Weekblad dit artikel over onze eventmanager Kim von Boltog. We zien je graag op een van de events in Hengelo of organiseer zelf interessante events! Word eventmanager en ontwikkel jezelf en help anderen hun sollicitatievaardigheden te ontwikkelen. Check onze vacature voor Eventmanager.

Een leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid. Thema’s die steeds belangrijker worden. Het kabinet wil de eigen regie van mensen op hun loopbaan en hun leven stimuleren, zodat iedereen zich kan blijven ontwikkelen en eigen keuzes kan maken. Iemand die haar hele leven al bezig is met zelfontwikkeling is Kim von Boltog (55) uit Hengelo.

HENGELO – Kim is in-between-jobs, maar zit niet stil. Ze volgt een hbo deeltijd opleiding Social Work en is nu tijdelijk aan het werk in de gehandicaptenzorg. Ook is ze coach bij M-pact. Hiernaast doet ze vrijwilligerswerk bij DeBroekriem. Kim: “Ik vind het belangrijk mezelf te blijven ontwikkelen en het beste uit mijzelf te halen”.

Kim is altijd bezig met zelfontwikkeling. Kim: ”Jezelf blijven ontwikkelen, niet alleen qua kennis, maar ook als mens, houdt je scherp en gefocust. Je staat niet stil, je blijft veerkrachtig, en je weet wat er speelt in de samenleving. Hierdoor kan ik snel omschakelen, mij aanpassen aan veranderingen en tegenslag.” Zo overwon ze onder meer een burn-out tijdens een pittige periode binnen het bedrijfsleven. Uiteindelijk besloot ze meer voor zichzelf te kiezen en een andere weg in te slaan. Kim: “Een commerciële baan vraagt veel van een mens. Altijd pieken en beter presteren dan het vorige jaar. Ik wilde mezelf meer ontwikkelen richting de menselijke kant en besloot me te laten omscholen tot holistisch leefstijlcoach.” Ondernemend en leergierig als ze is, richtte ze ook gelijk haar eigen praktijk hiervoor op.

Oriënteren op de toekomst

In 2015 werd Kim na een zware operatie ziek, waardoor ze een deel van haar werkzaamheden niet meer kon uitvoeren. Kim vult aan: “Als zelfstandig ondernemer, met als bedrijfsonderdeel ontspanningsmassages geven, is dat niet zo handig. Tijdens mijn herstel ben ik mij verder gaan oriënteren op mijn toekomst. In het jaar 2016-2017 heb ik een training gevolgd als Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)-consulent. Volgens de toen geldende kansrijke beroepenlijst van het UWV een ‘kansrijk’ beroep. Gezien mijn achtergrond als coach, vond ik dit het meest passend. Geïnspireerd door deze training besloot ik de hbo deeltijdopleiding Social Work te volgen om zo mijn kennis en kansen op werk te vergroten in het domein Zorg en Welzijn.”

Stages en tijdelijk werk

De opleiding Social Work is een deeltijdstudie met veel thuisstudie. Een eis is dat je een baan hebt in het domein Zorg en Welzijn of stages loopt om vaardigheden te ontwikkelen die van belang zijn voor een professioneel social worker. “Daarom loop ik stages op verschillende plekken. Zo heb ik ervaring opgedaan als jongerencoach bij Humanitas en coach bij M-Pact. Vandaar mijn keuze om in de vakantieperiode tijdelijk aan het werk te gaan als assistent-begeleider in de gehandicaptenzorg om ervaring op te doen in de zorg. Maar, natuurlijk zou ik het liefst al een vaste of duale baan hebben als trainer/coach binnen dit domein. Met als droombaan medewerkers binnen organisaties te coachen vitaal te blijven in hun vak of te begeleiden naar ander werk of nieuw toekomstperspectief”, aldus Kim.
Na een loopbaan met verschillende functies en ervaringen raadt Kim het iedereen aan om gewoon dingen te gaan doen en op te pakken. “Ga weer studeren of volg een cursus over iets dat je leuk vindt. En leeftijd speelt daarbij géén rol. Kim: “Volg workshops van bijvoorbeeld DeBroekriem of bij de Bibliotheek Hengelo over persoonlijk leiderschap of succesvol solliciteren. Van alles leer je en je ontmoet nieuwe mensen. Het is allemaal zo waardevol. En, niet onbelangrijk, blijf in contact met jonge mensen! Zij hebben een andere kijk op werken en de samenleving. Dit geeft nieuwe ‘verfrissende‘ inzichten.”

Stichting DeBroekriem

DeBroekriem is een netwerkorganisatie voor en dóór werkzoekenden. In-between-jobbers organiseren inspirerende netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. Deelnemers werken daarbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk en vergroten hun sollicitatie vaardigheden.