fbpx

In de Pers: Aan de slag gaan met gedrag

Contact Zutphen, 25 juli 2019
Onlangs verscheen in Contact Zutphen dit artikel over onze eventmanager Anja Mulder. We zien je graag op een van de events in Zutphen of organiseer zelf interessante events! Word eventmanager en ontwikkel jezelf en help anderen hun sollicitatievaardigheden te ontwikkelen. Check onze vacature voor Eventmanager.

ZUTPHEN – Al ruim een jaar is DeBroekriem, een netwerkorganisatie voor en door werkzoekenden, actief in Zutphen. Onlangs startte Anja Mulder als vrijwilliger bij DeBroekriem in Zutphen. Niet alleen om meer ervaring op de doen met het organiseren van events, ook om haar netwerk te vergroten en zichzelf ‘op de kaart’ te zetten. Op 30 juli staat haar eerste bijeenkomst in de planning, waarbij werkzoekenden onder begeleiding van Leo Hans – reisleider in gedrag – aan de slag gaan met de ‘landschappen’ van gedrag.

Door het organiseren van dit soort bijeenkomsten komen werkzoekenden met elkaar in contact, vergroten zij hun netwerk en doen zij vaardigheden op om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. “Een mooi concept, waar iedereen zo zijn eigen ervaringen en ontwikkelpunten uit haalt ”, vult Anja aan. Tijdens de workshop ‘Breng je gedrag in kaart’, die plaatsvindt op 30 juli bij Stichting Odensehuis Zutphen, stappen werkzoekenden in de ‘Wereld van Verschil’. Op een creatieve manier ontdekken zij hun eigen gedrag en welk effect dit op een ander heeft. Door plaats te nemen op een grote landkaart van negen vierkante meter snappen zij hoe het zit met anderen die in een andere stad wonen. Deze inzichten kunnen hen helpen bij volgende netwerk -en sollicitatiegesprekken.

Trainer Leo Hans, gediplomeerd coach en eigenaar van Onderwijstrainers.nl, maakt voor deze workshop gebruikt van de methode Personal Mapping, waarbij speciale landkaarten worden gebruikt. Leo: “Het leren kennen van de grote gedragsstijlen op deze leuke en creatieve manier is voor velen echt een ontdekking. Ten eerste is het voor je eigen gedrag een geweldige opsteker en het levert heel veel begrip op in de communicatie met anderen. Ik vind het mooi om op deze wijze werkzoekenden inzichten te geven waar zij zeker wat aan hebben”, aldus Leo.

Ondertussen is Anja ook alweer druk bezig met het organiseren van andere events voor DeBroekriem in Zutphen. Anja: “Naast het zoeken en nadenken over een nieuwe baan, geeft het organiseren van inspirerende workshops voor andere werkzoekenden mij veel positieve energie. Ik zou het iedereen aanraden, ook al ben ik nog niet zo lang bezig! Je ontmoet gemotiveerde mensen, kunt je netwerk vergroten en bepaalde competenties verder ontwikkelen.” Op dit moment is Anja de enige eventmanager in Zutphen, versterking is daarom van harte welkom.

Voor de workshop zijn nog enkele plaatsen vrij. Werkzoekenden kunnen zich aanmelden via de website. Deelname is gratis, maar aanmelden is een vereiste. https://www.debroekriem.nl/event/breng-je-gedrag-in-kaart-2/.