fbpx

Ik weet waar ik goed in ben!

Mark Kivit, 3 februari 2015

Voor Fien van Walbeek is het een sprong in het diepe als ze zich inschrijft als eventmanager in Utrecht. Maar ze heeft er geen moment spijt van gehad. „Door het gewoon te doen, heb ik mijn sterke kanten ontdekt.”

Bij DeBroekriem organiseert Fien tal van workshops, sollicitatiebuddy’s, uitstapjes om het hoofd leeg te maken en ze ontwikkelt samen met Annemieke Methorst een cursus netwerken. Waar kijkt ze met de meeste trots op terug?

Fien: „De actie rond Serious Request afgelopen december, die we met het team Utrecht van de grond hebben gekregen. Dat was fantastisch. Maar evengoed ben ik trots op de fietstocht over de voormalige vliegbasis Soesterberg. Gewoon even ontspannen met z’n allen.”

In het diepe

Nadat Fien haar baan kwijtraakte ging ze op zoek naar een sollicitatieclubje. Aanvankelijk kwam ze terecht bij een groep van het UWV maar DeBroekriem sprak haar meer aan. „Ik ben in het diepe gesprongen en heb me direct aangemeld als eventmanager. In het begin was het even aftasten, bijvoorbeeld met het vinden van een gastspreker. Maar na een tijdje draaide het om en werd ik via LinkedIn benaderd door sprekers.”

Vasthouden aan jezelf

Het werk als eventmanager heeft Fien naar eigen zeggen bewuster gemaakt van wie ze is. „Ik weet weer waar ik goed in ben. Bij mijn vroegere werkgever vonden ze me vooral een ondersteuner. Daar ga je op een gegeven moment zelf in geloven. Nu weet ik: het is hartstikke leuk om op de voorgrond te treden en ik ben er goed in. Je moet aan jezelf vasthouden, dat is voor mij de wijze les geweest.”

Focus op betaalde baan

Naast DeBroekriem is Fien ook als vrijwilliger actief bij De Oogvereniging en in wijkraad van Utrecht Noordoost. „Zo langzamerhand ben ik een fulltime vrijwilliger”, zegt Fien met een glimlach. „Maar ik ga een stapje terug doen. Als eventmanager bij DeBroekriem is mijn netwerk enorm toegenomen. Komende tijd wil ik meer energie steken in actief solliciteren en ik ben ook bezig met het opzetten van een blog.”

Over een halfjaar

Waar ziet Fien zichzelf over een halfjaar?  „Dan heb ik een hartstikke leuke baan. Of ik werk een paar dagen en doe daarnaast de dingen die ik leuk vind. 2015 wordt een topjaar. Let maar op!”


Auteur: Mark KivitMark Kivit blog
Creatieve communicatieadviseur met vlotte pen en flinke dosis organisatietalent. Mark Kivit is zijn carrière gestart in de journalistiek. Hij helpt bedrijven en maatschappelijke organisaties bij het creëren van onderscheidende content voor print en online kanalen. Zijn sterke kant is het het vertalen van organisatiedoelstellingen naar menselijke verhalen, die de doelgroep aanspreken.