fbpx

Lachyoga: solliciteren met een lach

Saskia van Velzen 6 januari 2015

Lachyoga, het beoefenen van de lach, is een hele leuke, gemakkelijke en goede manier om het sombere te keren. Normaal gesproken lachen we om iets wat we leuk vinden of waar we ons goed bij voelen. Maar de lachyoga draait het om. We lachen en daardoor voelen we ons goed. De lach als beginpunt. De manier om met een lach op je gezicht brief nummer honderdelf te schrijven en met een goed gevoel op een gesprek te gaan!

3 eenvoudige tips om te blijven lachen

  1. De pen: Meestal kluiven we op het puntje van een pen. Hierdoor gaat je gezicht precies in de verkeerde stand staan. Houd de pen daarom overdwars tussen je tanden vast. Probeer het gelijk maar eens en voel dan hoe je mondhoeken vanzelf omhoog trekken. Doe dit twee minuten en de eerste endorfine – het gelukshormoon – wordt al vrijgemaakt door je hersenen. Doe dit voor het schrijven van je brief. Het helpt echt.
  2. Lach zomaar: Doe dit voor een sollicitatie (onderweg natuurlijk). Zomaar lachen is eenvoudiger dan je denkt. Je trekt je mondhoeken omhoog, haalt adem en als je uitademt zeg je: “hahahaha”. Eerst zachtjes, je mag even wennen. Maar doe dit steeds harder. Vreemd? Ja. Werkt het? Ja. In de lachclub zeggen we “fake it until you make it”. Dat is niets anders dan oefenen.
  3. Lach met elkaar: Zoek het op. Ga naar vrienden en vriendinnen. Doe eens ouderwets een spel als pictionary. Je moet niet alleen vreselijk lachen maar je oefent ook nog eens je creativiteit. Of kijk op youtube naar je favoriete filmpje vlak voor je naar een sollicitatiegesprek gaat. Jij gaat in ieder geval met een lach op je gezicht de deur uit.

Saskia

Saskia van Velzen (LinkedIn)
Saskia is laughter yoga teacher en oprichter van de Lachwinkel.
Missie: to create a happier world by helping people to create their own happiness. Slogan: Change the world. Smile 😉