fbpx

Hoe vind je die baan die energie geeft?

Mieke Boogert, 16 januari 2019

Ken je dat? Dat er dingen zijn die je vroeger op je werk of thuis deed waarbij je heel veel complimenten kreeg, maar dat je daar zelf helemaal niet zo blij van werd? Bijvoorbeeld: je bent een kampioen in boekhouden en je krijgt er totaal geen energie van. Maar omdat je er zo goed in bent en je er zoveel complimentjes voor krijgt, heb je het toch heel veel gedaan. Misschien heb je ook wel een baan gehad die helemaal geen energie gaf. Gewoon, om de rekeningen te betalen.

Maar wees eens eerlijk. Als jij een geldbedrag zou besteden om (meer) energie te hebben, hoeveel zou het je dan waard zijn? Dat is redelijk onbetaalbaar toch? De meeste vervulling vind je pas echt als je je eigen energiestekker gevonden hebt. Dat wat jou energie en een gevoel van geluk geeft, vanuit jezelf.

Hoe doe je dat?

Schrijf je talenten op. Schrijf ook je guilty pleasures op. Wat zou je willen doen? Vraag je af waarom dat zo is. Doorstreep ‘talenten’ en werkzaamheden waar je geen energie van krijgt. Gooi ze overboord! Het zijn je valkuilen. Dat voelt lekker licht, he?

Probeer het maar eens. Door ballast weg te gooien en te focussen op wat energie geeft, heb je natuurlijk nog veel meer energie om een leuke nieuwe werkgever te zoeken en te vinden. Dat maakt het veel makkelijker, en leuker!  

En weet je wat nu zo leuk is… Als je dan gaat solliciteren op functies die aansluiten op wat jou energie geeft, kom je meteen lekker energiek en gemotiveerd over. En welk bedrijf wil er nu geen energiek en gemotiveerd personeel? Dat vergroot jouw kansen aanzienlijk.

Tot slot een laatste tip: kijk ook naar bedrijfsculturen die jou energie geven. Zo vind je sneller een baan die past en waar jij van oplaadt! Dat gunnen we jou.


Over de auteur: Mieke Boogert

Uitvindster & eigenaar van Tweekracht: de snelste route naar je beste ik. Een kaartspel waarmee jij in 10 minuten ontdekt waar JIJ de meeste energie van krijgt. Super specifiek en positief. Om bijvoorbeeld sneller een passende baan te vinden!

www.tweekracht.nl