fbpx

Hoe je denkt, stuurt hoe je doet

Erik van der Liet, 17 juli 2019

Jij zoekt een baan, een organisatie zoekt een werknemer. Allebei een belang. Klinkt logisch, maar in de praktijk is gelijkwaardigheid vaak ver te zoeken. Ik heb gesprekken verknald omdat ik de baan té graag wilde en juist hele succesvolle gesprekken gevoerd omdat ik wist dat we elkaar verder konden helpen. Je houding en denken zijn bij het solliciteren van doorslaggevend belang. Een gelijkwaardig gesprek zorgt dat je meer ontspannen aan tafel zit, beter kunt sturen en voorkomt het gevreesde kruisverhoor.

Werk aan je positieve mindset

Die gelijkwaardigheid zit voor een groot deel in je eigen hoofd en daar heb je invloed op. Een eerste stap is onderzoeken hoe je nu echt in de wedstrijd zit, wees daarbij eerlijk tegen jezelf. Solliciteren vanuit een baan zorgt echt voor een betere spirit dan wanneer je onvrijwillig boventallig bent verklaard. Voel je je slachtoffer en misschien wel minderwaardig, dan zul je ook een heel andere sollicitatiebrief en cv schrijven. Besteed dan meer aandacht aan je gevoelens en maak voor jezelf helder wat jij voor meerwaarde hebt.

Het is een illusie om er in deze blog een heel mentaal veranderingsproces doorheen te jassen, maar ik hoop dat het een begin kan zijn. Het ontwikkelen van een positieve kijk hoeft ook niet vervelend te zijn. Verkennen met positieve mensen en het luisteren van de juiste podcasts kan al een effect hebben. Ik durf vanuit mijn recruitment ervaring te stellen dat iemand met een slecht cv en een positieve instelling makkelijker en sneller aan het werk komt dan andersom.

Tijdens het sollicitatiegesprek

Het kan van doorslaggevend belang zijn om het sollicitatiegesprek als gelijke te voeren en te ervaren. Dit straal je non-verbaal uit, je wordt losser en het maakt je aantrekkelijker voor de recruiter, je laat zien dat je opties hebt. Het wordt ook makkelijker om de regie meer te nemen in het gesprek en voorkomt dat je je nederig gaat gedragen, onderdanigheid is niet aantrekkelijk. Vraag jezelf ook gedurende het gesprek af hoe je erbij zit: ondergeschikt, gelijkwaardig of dominant. Zoals tijdens een voetbalwedstrijd de dominantie per helft kan wisselen, kun jij ook tijdens het gesprek nog bijsturen.

Naast goed weten wat jouw toegevoegde waarde is, zijn er nog een aantal dingen die je helpen om meer ontspannen en zelfverzekerd het gesprek in te gaan.

● Bereid je goed inhoudelijk voor: dit zorgt ervoor dat je met minder stress het gesprek in gaat.
● Kom op tijd (of te vroeg): op tijd komen is meer dan het tegenovergestelde van: ’kom niet te laat’. Als je op tijd vertrekt, voorkom je de extra stress van het al dan niet op tijd komen en heb je ruimte om weer even te ‘aarden’.
● Oefen het gesprek met een bekende: hierdoor word je beter in het beantwoorden van vragen en weet je de juiste anekdotes makkelijker op te lepelen.
● Denk na over alternatieven: als je een baan té graag wilt, wordt het in je hoofd te belangrijk, hierdoor kun je verkrampt raken. Wanneer je je realiseert dat er alternatieven zijn is het beter te relativeren.

Nooit uitgeleerd

Ik stip een aantal dingen aan in deze blog. Hoe je denkt, stuurt hoe je doet:
1. Zorg voor een positieve mindset tijdens solliciteren
2. Bereid je goed voor
3. Voer een gelijkwaardig gesprek

De grap is dat deze topics niet alleen van belang zijn tijdens solliciteren. Je bent er nooit in uitgeleerd en ik ben hier nog iedere dag mee bezig, ik wens jou hetzelfde toe.


Over de auteur:
Erik van der Liet is zelfstandig ondernemer. Hij helpt organisaties met het ontwikkelen van arbeidsmarktvisie en -strategie en met maatschappelijker ondernemen. Erik heeft jarenlange ervaring met werk-gerelateerde projecten en recruitment. Hij helpt graag mensen in de zoektocht naar hun baan. Bouw aan je netwerk en zorg dat iemand je echt leert kennen!