Glazen huis

DeBroekriem 12 december 2016

In de week van 19-22 december organiseerde wij met de gemeente Utrecht en WSP Utrecht de actie ‘Serious Business’ in het Stadskantoor op Utrecht Centraal. Met de actie ‘Serious Business’ hebben we ruim €3500 ingezameld voor de actie van 3FM Serious Request om longontsteking bij kinderen tegen te gaan. In het Glazen huis Utrecht zaten geen DJ’s, maar inwoners die werkzoekend zijn. Zij hebben vier dagen lang actief gesolliciteerd.

In en rond het Glazen Huis Utrecht waren er voor werkzoekenden allerlei workshops, loopbaangesprekken en gesprekken met werkgevers om het netwerk en de kans op werk te vergroten. In vier dagen tijd hebben we 422 werkzoekenden dichterbij een baan gebracht!!

Een sfeerimpressie van dag 1 van het Glazen Huis Utrecht:

Hierbij een globaal overzicht van de activiteiten die we gedurende de hele week hebben georganiseerd dankzij de inzet van 20 vrijwilligers

Maandag 19 december
10.00 uur: Workshop A – De kracht van lichaamstaal
10.00 uur: Workshop B – Mediawijs solliciteren
14:00 uur: Workshop A – Passie als motivatie
14:00 uur: Workshop B – Jouw rol in het sollicitatiegesprek

Dinsdag 20 december
10.00 uur: Workshop A – Gewoon succesvol solliciteren
10.00 uur: Workshop B – 2016 afsluiten en vooruit blikken naar 2017
14:00 uur: Workshop (A) – Koud naar je nieuwe werkgever bellen

Woensdag 21 december

10.00 uur: Workshop A – LinkedIn en Twitter voor gevorderden !
10:00 uur: Workshop B – De kracht van lichaamstaal
14.00 uur: Workshop A – Creeer jouw droombaan
14:00 uur: Workshop B – Kernachtig je sollicitatiebrief schrijven

Donderdag 22 december

10.00 uur: Workshop (A) – Aanbrengen van focus
14:00 uur: Workshop A – Jouw rol in het sollicitatiegesprek
14:00 uur: Workshop B – Hoe maak ik een netwerkplan?

 

 • Pieter koevoets

  Hallo ik ben alle dagen beschikbaar voor sollicitatie training en CV check. Ik heb de laatste 3 jaar 300 werkzoekenden met succes begeleid # jobcoaching # loopbaancoaching # social media training

 • Hallo. Ik wil mijn medewerking verlenen aan het initiatief van de Broekriem. Ik ben beschikbaar op 20 of 22 december. Ik ben loopbaancoach en ga ook vaak wandelen met cliënten. Dus in zekere zin ook wandelcoach. Ik hoor graag van u!

 • Beste Broekriemers,
  ik wil graag een workshop over het gebruik van je hard skills en je soft skills in je pitch, cv, LinkedIn profiel en sollicitatiebrief, geven. We hebben erg goede ervaringen met die workshops onder de werkzoekende 45-plussers in Limburg.

  Is daar ruimte voor in het programma?

  Vriendelijke groet,
  Hedzer Kooistra
  Ineens is iedereen Wekr

 • Ik ben Carrière- en sollicitatiecoach bij Weg naar Succes en draag graag een steentje bij. Ik hoor graag meer, ik ben ook telefonisch bereikbaar op 06-26577515

 • Pieter Vermeer

  Bedankt voor de reacties. We zullen de betrokken evenmanagers attenderen op jullie aanbod. Het programma is grotendeels al gevuld, maar volgens mij zoeken ze nog wel wat handjes voor het goede doel!

 • Hanneke

  Hoi, ik vroeg me af: is dit event voor inwoners van Utrecht of ook voor een inwoner van Ede, die werkzoekende is en ook in Utrecht wil werken? Ik hoor het graag! Programma ziet er iig erg aantrekkelijk uit.

  • Pieter Vermeer

   Iedereen mag komen! Het is immers voor het goede doel.

 • Wat een ontzettend toffe actie! Het bewijs dat je niet de één OF de ander hoeft te helpen. Mooi!

 • bvanderha@gmail.com

  Mooie actie: twee vliegen in een klap! Ik heb me ingeschreven voor twee workshops en ik kom zeker ook langs voor een foto.

  • Pieter Vermeer

   hoe was het?