fbpx

Flexibiliteit, creativiteit en passie maken de ideale werknemer

Annewil Hooijer, 17 december 2014

Interview met gastspreker Joachim Geerdink

De wereld om ons heen is in de afgelopen jaren flink veranderd. Zowel in de economie als op de arbeidsmarkt kennen we onze samenleving niet meer terug vergeleken met 10 jaar geleden. Financiële crisis, deeleconomie en de opkomst van flexibele arbeid; bijna niets dat toen tot de status quo behoorde kan nog als vanzelfsprekend gezien worden door de Nederlander van nu, laat staan de baanzoeker van nu.

Iemand die al deze veranderingen met interesse gadeslaat en zelfs met open armen ontvangt is Joachim Geerdink. Met één voet in een gevestigd familiebedrijf en de ander in een wereld van advies, maatschappelijke betrokkenheid, en innovatie heeft Joachim een goede kijk op het ondernemen en werken van nu. Ik heb met Joachim afgesproken bij Gave Dingen Doen in Deventer, een club waar goede ideeën ontwikkeld en uitvoerbaar gemaakt worden. In de open en creatieve sfeer die in het pand heerst, voelt Joachim zich duidelijk thuis.

Iedereen verandert mee

Zijn eigen carrière is allerminst een reeks van logisch op elkaar volgende stappen geweest. Na de studies MER en Facilitaire Dienstverlening en een korte maar intensieve carrière in de evenementensector stapte Joachim over naar het familiebedrijf, een middelgrote hovenier. En hoewel hij hier nog altijd werkt en inmiddels een leidinggevende functie bekleedt, heeft hij ook ruimte gemaakt voor zijn passie; organiseren, innoveren en adviseren. De start van zijn eigen adviesbureau viel samen met de eerste tekenen van verandering in de samenleving. Aan de vooravond van de financiële crisis bleek al dat oude modellen niet meer werkten. Tel hier de crisis zelf, de groeiende roep om duurzaamheid, de opkomst van sociale innovatie en de deeleconomie bij op en er is geen bedrijf meer dat het zich nog kan veroorloven om niet mee te veranderen.

Ook op de arbeidsmarkt zijn de ontwikkelingen merkbaar

Er ontstaat nieuw werk, werk wordt anders ingericht en er wordt steeds meer flexibiliteit van werknemers gevraagd. We hebben niet langer een vast functieomschrijving binnen een bedrijf, maar een rol die we aannemen. En daar komt niet alleen een breder takenpakket, maar ook meer verantwoordelijkheid bij kijken. We moeten meer zelf doen en raken betrokken bij het gehele operationele proces, van A tot Z. Onze waarde hangt niet meer af van het feit dat we één ding heel goed kunnen, maar dat we de capaciteiten en het aanpassingsvermogen hebben om met een bedrijf mee te veranderen.

Hoe onderscheid je je dan als baanzoeker?

Met passie. De tijd dat je in-between jobs bent is een uitgelezen kans om te doen wat je echt gaaf vindt, waar je blij van wordt. Het is een geweldige mogelijkheid om te ontdekken wat je passie is en je droom na te jagen. En ja, op de krappe arbeidsmarkt van tegenwoordig moet je misschien een keer genoegen nemen met minder of een stapje terug doen. Maar als je aan het arbeidsproces wilt blijven deelnemen, zal je dit moeten accepteren. En actief blijven. Zorg dat het gat op je cv geen periode van stilstand is.

Dat je dit overtuigend kunt overbrengen is dan ook belangrijk bij het solliciteren. Zowel het gat op je cv als een arbeidsverleden dat van de hak op de tak springt, hoeven geen probleem te zijn, maar het is aan jou om je toekomstige werkgever uit te leggen waarom dat jou juist een waardevolle toevoeging voor het team maakt. Zorg dat jouw flexibiliteit en ervaring je waardevol maken in juist die organisatie.

En hoe breng je die boodschap dan over?

Wees creatief! Met een standaardbrief lig je op een stapel met nog 300 andere sollicitaties. Maar met een pakkende titel, een video-sollicitatie of een strak vormgegeven cv is de kans een stuk groter dat jouw sollicitatie wel degelijk behandeld wordt. Of stap eens bij je droomwerkgever binnen en bied jezelf op proef aan. Er is een fikse dosis lef voor nodig, maar je hebt eigenlijk niets te verliezen. En is creatief solliciteren niet jouw ding? Durf dan te vragen. Iedereen kent wel iemand die heel goed is met film, grafisch ontwerp of woorden. Vraag die persoon gerust om hulp.

Tot slot

En niet krijgen wat je wil en niet doen wat je leuk vindt, is de gemiste kans die je liever uit de weg gaat. Uit eigen ervaring is dit ook één van de belangrijkste levenslessen die Joachim te delen heeft. Blijf niet te lang hangen in iets waar je niet gelukkig van wordt. Misschien makkelijk praten voor iemand met zo veel rollen en een 70-urige werkweek, maar ook voor de baanzoeker is dit niet onwaar. Als je deze tijd in-between jobs gebruikt om, naast het solliciteren, ook je passie te ontdekken en tot uitvoer te brengen word je niet alleen een gelukkiger mens, maar ook een gewildere kandidaat voor je droombaan.


FotoDBR

Annewil Hooijer (LinkedIn)
Annewil is een realistische idealist met een passie voor reizen, taal en het begrijpen van de wereld om haar heen. Overtuigd van de potentie van ondernemerschap voor het creëren van sociale waarde is ze vastbesloten het bedrijfsleven en de humanitaire sector te verenigen in haar loopbaan.