fbpx

Filosoof An maakt zich onmisbaar

Anne Malsy-Mink, 27 oktober 2015

Daar zat An, op de administratie van een HBO onderwijsinstelling. ‘Radeloos was ik. Had ik eindelijk werk gevonden na mijn studies Filosofie en European Law, paste de plek totaal niet bij me. Ik moest daar echt weg’.

Aan de poort

Een paar weken eerder was ze het uitzendbureau binnen gestapt. Hoe kan ik een ingang krijgen in de onderwijswereld, had ze gevraagd. Begin aan de poort, was het advies. Al na een maand nam ze ontslag. Intussen had An wel een netwerk opgebouwd. Daarnaast had ze een flinke gunfactor bij het uitzendbureau.

Uitzonderlijke kans

Toen kwam die uitzonderlijke kans. Dezelfde werkgever vroeg voor een nieuwe functie een schaap met vijf poten. Het uitzendbureau stelde haar direct voor. An had als filosoof, jurist, beleidsmaker, onderzoeker en pionier haar droombaan gevonden. Als projectmedewerker instroom komen alle ervaring, motivatie, analytisch vermogen en sociaal talent tot hun recht. ‘Ik ben zo blij met deze baan, dat ik mezelf onmisbaar wil maken. Er valt genoeg te ontwikkelen voor deze werkgever, dus ik creëer gewoon mijn eigen werk’.

Denkkracht

An is geboren in België en emigreerde naar Nederland om filosofie te studeren. Als ze één ding heeft geleerd in haar nieuwe bestaan, is het wel dat onzekerheid de enige zekere factor in het leven is. ‘Ik was afgestudeerd, kon geen baan vinden en had geen recht op een uitkering. Denkkracht had ik echter wel. En als filosoof weet ik dat we ondanks alle onzekerheden (deels) ons eigen leven vorm kunnen geven’.

Leren van anderen

An nam een besluit en ging ervoor: pro-actief netwerken. Ze zocht op internet naar netwerk platformen en kwam uit bij DeBroekriem. ‘Wat DeBroekriem mij heeft opgeleverd? Letterlijk ont-spanning. Ont-spanning van al die afwijzingen en je kelderende banksaldo. Ik hou van netwerken en leer graag van anderen hoe zij met lastige, soms diepgaande processen omgaan’.

Gouden tip: gebruik jezelf

An vond uiteindelijk de baan die haar past als een warme jas. Haar gouden tip voor jou? Gebruik jezelf. Kom uit je comfortzone, durf te ontdekken wat er diep in jou aan onverwachte mogelijkheden schuilt en zet ze in!


Anne Malsy-MinkAuteur: Anne Malsy-Mink Twitter: @decontentclub
Webredacteur met gezonde adoratie voor content. Al jaren hertaalt ze vermoeide tekst naar wakker leesvoer. Waarom het Internet niet zo makkelijk mogelijk en een beetje mooier maken?
Anne werkt graag met mensen die begrijpen dat hun eigenheid iets toevoegt. Daarom schrijft ze deze blogs over inspirerende baanvinders: wat is hun unieke verhaal, hoe hebben ze hun nieuwe baan geregeld? Ze heeft een zwak voor de chemie van het interview en de kracht van storytelling: jij vond die baan, inspireer anderen met jouw verhaal! Bedrijf: ContentClub

 

An WoutersAn Wouters is jurist en filosoof. Vanuit België emigreerde ze naar Nederland en bouwde hier een nieuw bestaan op. An pakte elke kans aan om zich te ontwikkelen en om haar kennis in te zetten. Ze vond haar droombaan door als persoon oprecht en met focus te netwerken. Proficiat An en heel veel succes en vooral plezier in je nieuwe baan!