fbpx

Eventmanager zijn veranderde mijn leven

Monique Vlaar 24 oktober 2016

Het is vrijdagavond, samen met mijn man trek ik een fles wijn open en we proosten op de toekomst. Dit is de eerste avond van mijn bestaan als werkzoekende. Een bestaan dat op dat moment nog erg onzeker is, maar ik zie de toekomst positief tegemoet.

 

Vacature van eventmanager bij DeBroekriem

Ik zet mijn telefoon aan en kijk vluchtig de vacatures door. Ik ben nieuwsgierig naar hoe de markt zich ontwikkelt. Zijn er wel genoeg vacatures in mijn branche? En moet ik het überhaupt van vacatures hebben? Dan stuit ik op een vacature van eventmanager bij DeBroekriem. Ik had nog nooit van DeBroekriem gehoord, maar de functie spreekt me erg aan. Ik scan de tekst; ‘mensen verbinden’, ‘events organiseren’, ‘presenteren’, ‘netwerken’. Ik word er warm van. Dít is wat ik wil!

 

Hoezo zielig thuis als werkzoekende?

Prompt de volgende dag kom ik DeBroekriem tegen in het huis-aan-huisblad. Het artikel over een inspirerende workshop maakt me nog enthousiaster en ik neem die dezelfde dag nog contact op met DeBroekriem. Niet veel later mag ik mijzelf presenteren op de introductiedag. Dat doe ik voor de camera en ik voel me als een vis in het water. Ik ontmoet gelijkgestemden die net als ik met een positieve blik naar de toekomst kijken. Hoezo zielig thuis als werkeloze? Mijn vooroordeel verdwijnt als sneeuw voor de zon. Deze introductiedag is de volgende stap in mijn persoonlijke ontwikkeling. Dit is precies wat ik nodig heb!

 

“Ik ontmoet gelijkgestemden die met een positieve blik naar de toekomst kijken.”

 

Inspireren en motiveren

Als eventmanager organiseer ik evenementen, nodig gastsprekers uit en regel locaties. Dus komen er meteen vragen op: Welke onderwerpen snijd ik aan? Waar hebben werkzoekenden behoefte aan? Waar heb ik zelf als in-between-jobber behoefte aan? Ik besluit het laagdrempelig te houden en geef beginnende werkzoekenden een inkijkje in LinkedIn. Het is een groot succes; ik krijg enthousiaste reacties. Deelnemers gaan naar huis met een gevuld profiel, maar nog mooier; de drempel om werk te zoeken via LinkedIn is verlaagd. Natuurlijk was het spannend, het regelen van mijn eerste event. Gelukkig kon ik op mijn communicatiekennis en –ervaring vertrouwen. Dat doet me goed. Ik kan dit!

 

Hoogtepunt in mijn carrière als eventmanager

Eén van de hoogtepunten in mijn carrière als eventmanager is een interview voor de lokale radio. Het enthousiasme spat ervan af en het interview bereikt vele nieuwe werkzoekenden. Nog een mooie vermelding op mijn cv, dat de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt met alle gave dingen die ik heb georganiseerd en meegemaakt. 

 

Ik kom steeds dichterbij mijn droombaan

Ik heb veel mooie, interessante en verrassende workshop georganiseerd en leerde veel van de diverse gastsprekers. Maar nog meer leerde ik van de deelnemers die ik ontmoette tijdens de workshops. Stuk voor stuk talentvolle mensen die niets liever willen dan weer te gaan werken. We delen ervaring en kennis en dat is leerzaam en nuttig. Ook mijn netwerk groeit, we helpen elkaar verder op weg. En de toekomst? Dankzij DeBroekriem sta ik sterk in het sollicitatieproces en kom steeds dichter bij ‘mijn’ droombaan. Helaas zit mijn periode als eventmanager erop, maar ik ben nog net zo positief als een half jaar geleden, toen ik die eerste vrijdagavond als werkzoekende thuis zat!

 


eventmanagerMonique Vlaar (LinkedIn)
Deze enthousiaste en communicatieve eventmanager is op zoek naar een baan als communicatieprofessional.

“De werkzaamheden bij De Broekriem zijn voor mij een ideale mogelijkheid om me nog meer te ontwikkelen op het organisatorische vlak, om mensen te enthousiasmeren en te inspireren. En vooral om niet de motivatie te verliezen om op zoek te gaan naar die ene geweldige baan!

Ik ben leergierig, geduldig en heb doorzettingsvermogen. In mijn vorige functies heb ik gemerkt dat ik me goed kan inleven in anderen, waardoor ik snel tot de kern van een vraag of probleem kan komen. Deze kwaliteiten neem ik graag mee in een nieuwe functie als communicatieprofessional.

Dit doe ik het liefst in een dynamische en nuchtere organisatie, waar ik veel collega’s om mij heb om mee te sparren en te inspireren en geïnspireerd door te raken.

Al deze ingrediënten vormen de taart waar ik zo dol op ben, letterlijk en figuurlijk. Want ik word ook blij van het maken van een lekkere taart, met steeds weer andere ingrediënten waar ik uit kan putten.”


Tijdens de introductietraining als eventmanager bij DeBroekriem heeft Monique een elevator pitch opgenomen!