fbpx

Eventmanager in drie woorden: organiseren, plannen en netwerken

Myrte Versteeg 12 februari 2018

“Het werk als eventmanager bij DeBroekriem vind ik super om te doen. Ik kan hierin veel van mijn kwaliteiten kwijt. Hier kan ik organiseren, plannen en netwerken.” 

Marieke Muilerman omschrijft zichzelf als een bezige bij. Zo is ze actief als vrijwilliger in de activiteitencommissie in het Dorpshuis waar zij diverse evenementen organiseert. Ook sport ze graag en is ze een theater- en musical fan. En niet te vergeten, ze is met veel plezier actief als eventmanger bij DeBroekriem!

Waarom wilde je graag eventmanager worden?

Ik ben medio oktober als eventmanager gestart en vind het geweldig. Ik kende DeBroekriem nog niet, maar een oud-collega wees mij hierop. Zij is ook eventmanager geweest en vond dit echt iets voor mij. Dat klopt ook helemaal, ik voel me hier als een vis in het water en haal veel voldoening uit alle contacten die ik op doe. Ik ben van nature een organisator en netwerk graag, dus dit is mij op het lijf geschreven.

Wat heeft DeBroekriem je tot nu toe gebracht?

Ik heb enorm veel nieuwe contacten opgedaan en mijn netwerk heeft zich meer dan verdubbeld. Daarbij ben ik ook mondiger geworden en stap ik makkelijker af op nieuwe dingen. Doordat je actief gastsprekers benadert en op zoek gaat naar een geschikte locatie voor een workshop, kom je uit je comfortzone en word je vrijer in je handelen. Dat helpt je ook weer bij het netwerken. Je stapt makkelijker op nieuwe mensen af en je weet jezelf beter te presenteren. Door alle workshops die je volgt of zelf organiseert, krijg je steeds scherper hoe je nieuwe baan eruit moet komen te zien, waar jij nu blij van wordt en waar je goed in bent. Ik heb nog zoveel ideeën voor leuke workshops en/of events dat de tijd haast te kort is. Als eventmanager mag je namelijk maar een half jaar bij DeBroekriem aan de slag en de tijd vliegt voorbij.

Heb je een leuke anekdote over één van je events?

In november bezocht ik een banenmarkt, georganiseerd door het UWV. Daar waren ook een aantal werkcoaches van het UWV aanwezig waar ik even aanschoof om te kijken of zij nog geschikte vacatures voor mij hadden. Naast mij zat een jonge dame, ook in gesprek met een werkcoach. Ik hoorde haar vertellen dat zij zelf workshops gaf op het gebied van een cv en motivatiebrief schrijven en of het UWV misschien mogelijkheden voor haar zag om dat bij hen te gaan doen. Dat was niet mogelijk waarop ik mij omdraaide en haar vroeg of zij dat niet bij mij wilde gaan doen voor DeBroekriem. De medewerkers van het UWV waren helemaal enthousiast, en lachend zeiden ze: “Kijk, zo makkelijk is netwerken”. Kortom, de jonge dame en ik hebben een een afspraak gemaakt en onlangs heeft ze een hele leuke workshop voor DeBroekriem verzorgd in Deventer.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op de leuke workshops die ik heb georganiseerd en de variëteit hierin. Leuk was ook dat ik in november in diverse lokale bladen heb gestaan met een artikel over DeBroekriem. Hier heb ik ook zo veel reacties op gehad, wat weer leidt tot een nieuw netwerk.

Welke tip heb je voor startende eventmanagers?

Ga sparren met eventmanagers die al actief zijn. Zij geven je waardevolle tips die jij kunt gebruiken bij het organiseren van je events. Ben actief op Linkedln, ga netwerken en gebruik andere social media of lokale krantjes om je je activiteiten te promoten. Je zult zien dat mensen je gaan volgen en dat je netwerkt enorm uitbreidt. Dit helpt je naar de zoektocht naar jouw nieuwe baan. 

Wil jij net als Marieke je netwerk vergroten?
Jezelf in de spotlight zetten naar werkgevers? Vind jij het leuk om je handen uit de mouwen te steken?
Sluit je dan nu aan bij DeBroekriem en meld je vandaag aan als Eventmanager (m/v)

eventmanager netwerken organiseren

Marieke Muilerman (LinkedIn)
Ik zoek een functie waarin ik kan organiseren, coördineren en/of mensen kan coachen. Dit kan als HR adviseur of recruiter maar een uitdaging als re-integratie en outplacement adviseur lijkt me ook geweldig. Ik zoek een functie in loondienst, maar ik ben me momenteel ook aan het oriënteren of ik niet als ZZP-er kan gaan werken. Dit komt ook voort uit het feit dat ik ben benaderd om een project te gaan coördineren in Deventer. Een hele mooie uitdaging en enorm leuk om te doen. Wordt vervolgd!