fbpx

Eventmanager Monique: “Ik leer meer van mezelf te laten zien”

Myrte Versteeg 26 februari 2018

“Mijn uitdaging is mensen zich niet te laten identificeren met hun werk. Jij bent niet jouw werk, jij bent jij.”

Monique Dhooge is sinds oktober vorig jaar als eventmanager actief in Helmond. Op dit moment maakt zij een carrièreswitch van meubelstoffeerder naar ritueel begeleider. “Meubels stofferen is een mooi, maar zwaar beroep. Het werken met mensen miste ik nog het meest. Via allerlei wegen kwam ritueel begeleiden op mijn pad. Ik kreeg, mede door deel te nemen aan workshops bij De Broekriem interesse in identiteitsvraagstukken. Over wie jij bent, jouw kracht, dat je daar steeds bij kunt.”

Waarom wilde je graag eventmanager bij DeBroekriem worden?

Een paar jaar geleden was ik als deelnemer actief bij DeBroekriem. Ik vind het een mooie organisatie. Ik houd van sociale organisaties. Graag wilde ik iets terug doen voor wat ik geleerd had in de workshops die ik had gevolgd. Ook vind ik het belangrijk te leren wat de ontwikkelingen nu zijn wat betreft netwerken, solliciteren, LinkedIn en jezelf laten zien. Als je bij DeBroekriem bent, zeker als eventmanager, leer je steeds meer van jezelf te laten zien. Ondanks dat ik veel geleerd heb tijdens mijn opleiding en makkelijk praat voor een groep heb ik geleerd om nog makkelijker te praten. Van drie A4-vellen vol met tekst voor de workshop schrijf ik nu alles in steekwoorden op een briefkaartje van De Broekriem. Eigenlijk kan ik het uit mijn hoofd.

Hoe vind je het om eventmanager te zijn?

Voor mij bevalt het eventmanager zijn boven verwachting. Ik dacht ontzettend druk te zijn met organiseren. Dat ben ik ook. Maar de contacten die je krijgt door de workshops brengen je veel. Ook kom je sprekers tegen die dezelfde interesse hebben, waarmee je samen kunt sparren. Dat is heel fijn. Wat ik geleerd heb, is netwerken. Bellen, koffie drinken. Of zoals in mijn branche, opbellen en binnenlopen tijdens informatiedagen of -uren. Zo ben ik tijdens dit interview aan werk gekomen. Gisteren een netwerkgesprek gehad, vandaag geassisteerd bij een uitvaart. Voor deze uitvaart kwam ik bij een andere uitvaartondernemer waar ik was geweest tijdens een informatie-uur. Zij herkende me direct. Je gezicht laten zien en het gesprek aangaan, is heel belangrijk. Door de mooie workshops bij DeBroekriem kun je leren netwerken en jezelf te presenteren.

Je gaat binnenkort ook zelf als gastspreker een workshop organiseren?

Vanwege de opleiding die ik aan het afronden was, werd me gevraagd of ik zelf een workshop wilde geven door de eventmanagers in die tijd. Dat wilde ik graag doen. In maart is het zo ver. Stilstaan vind ik heel belangrijk. Reflectie, bewust zijn. Als je je baan kwijt bent wil je het liefst zo snel mogelijk door. Solliciteren en weer aan het werk. Er is veel gebeurd, misschien al net voordat je je baan kwijt raakte. Je zit thuis, weer solliciteren, je leven staat op z’n kop. Je zekerheid is weg. Er is verdriet, boosheid, pijn. Het is belangrijk dat je eerst stil staat en omgaat met je baanverlies. Dan kun je weer vooruit naar een nieuwe baan die jou past. Mijn vakspecialisatie bij de opleiding is “jouw Zelf”  Het zelf, jouw identiteit. Wie jij echt bent. Daar komt jouw kracht vandaan. Die kracht heb je nodig om vooruit te gaan. Te weten wie jij bent, helpt je om je niet te identificeren met je werk of met je zorgen om werk.

Waar ben je trots op?

Trots, is voor mij een lastig woord. Dat ben ik toch wel. Maar vooral blij dat ik door eventmanager te zijn, heb ontdekt dat ik graag ritueel begeleider wil worden. Dat ik het vermogen heb om workshops te organiseren en kan zorgen dat mensen op een mooie manier afscheid van hun dierbaren kunnen nemen. Ook ben ik blij dat ik meestal rustig door het leven ga, niet stressgevoelig meer ben.

Wil jij net als Monique eventmanager worden?


Monique Dhooge

Monique Dhooge (LinkedIn)

Mijn naam is Monique Dhooge. Ritueelbegeleider en eventmanager voor De Broekriem sinds oktober in Helmond. Op dit moment maak ik een carrièreswitch. Van meubelstoffeerder naar ritueelbegeleider. Meubels stofferen is een mooi, maar zwaar beroep. Het werken met mensen miste ik nog het meest. Via allerlei wegen kwam ritueel begeleiden op mijn pad. Bekend bij uitvaarten, met name in crematoria. Met naasten vorm geven aan een persoonlijke uitvaart. In november 2017 heb ik mijn opleiding afgerond en kreeg, mede door deel te nemen aan workshops bij De Broekriem, interesse in werk, identiteit, het Zelf van de mens.