fbpx

Helga’s verhaal: “Is er een probleem, dan bijt ik me als een pitbull erin vast!”

Charlotte Doffer, 20 september 2018
Net als Helga eventmanager worden en al lerende anderen helpen hun sollicitatievaardigheden te ontwikkelen? Check dan onze vacature voor Eventmanager.

Eventmanager Helga is als werkzoekende niet bij de pakken neer gaan zitten – of stil gaan zitten. Ze wilde meer ervaring opdoen als eventmanager, en heeft zich direct na haar ontslag bij DeBroekriem aangemeld. Inmiddels staan al heel wat events op haar naam en neemt ze haar groene Broekriem-dopper overal mee naartoe.

“Eind vorig jaar werd het definitief dat ik per 1 mei weg zou zijn bij mijn toenmalige werkgever. Toen ik me oriënteerde op de banenmarkt, zag ik een bericht van DeBroekriem voorbij komen, getiteld: “Eventmanager gezocht”. Omdat ik overweeg de switch te maken naar medewerker voor een eventbureau, leek dit me een goede stap om ervaring op te doen. Toen ik verder las wat DeBroekriem kon bieden, werd ik alleen maar enthousiaster.”

Welke events heb je georganiseerd?

“In augustus ben ik begonnen met een stadswandeling door Leiden. Mijn echtgenoot is in zijn vrije tijd stadsgids in Leiden dus dit was makkelijk te regelen, maar ook een goede inkomer als eventmanager. Een maand later organiseerde ik de workshop “ONTmoeten”. Dat vond ik zeer interessant: het ging over het-niet-meer-moeten, en het jezelf ontmoeten. Dit kan je helpen in bepalen wat voor baan je nu eigenlijk wilt, en waar je dus wel of niet moet solliciteren. Eind september staat de workshop “Videosolliciteren” op het programma!”

Waar ben je tot nu toe het meest trots op?

“Waar ik het meest trots op ben, is dat ik dit gelijk na het stoppen van mijn baan ben gaan doen, waardoor ik actief en positief ben gebleven. En ik ben altijd iemand die trots is op een werkgever of organisatie waar ik voor werk, ook als vrijwilliger. Dus ik ben er ook trots op dat ik DeBroekriem mag promoten.”

Wat voor een baan ben je naar op zoek?

“Weet je wat, ik pak de kopregel van mijn LinkedIn-profiel er even bij: Zoekt u iemand die ontlast bij het organiseren/coördineren van bijeenkomsten/evenementen in combinatie met secretariaat? – en dan het liefst in een culturele of ideële organisatie.”

Voor welke uitdagingen van een werkgever ben jij de oplossing?

“Als een werkgever voor een probleem komt te staan, dan kan ik me als een pitbull er in vast bijten. Ik ben zeer betrokken en heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel, dat heb ik ook weer gemerkt bij het organiseren van events: ik ben altijd aan het opletten bent of alles goed blijft lopen en of iedereen het naar zijn zin heeft.”

Wat is jouw gouden tip aan werkzoekenden?

“Heb geduld! Probeer eerst op zoek te gaan naar je eigen kracht en talenten en kijk hoe en waar je die kan inzetten. En ga vooral op zoek naar mensen die jou kunnen helpen, breid je netwerk uit!”