fbpx

Eventmanager Doralice: “Trots op mijn speeddate-event in de oldtimer VW-bus!”

13 september 2018

Haar events zitten binnen de kortste keren vol, ze is in meerdere steden actief en ook de pers weet haar events te vinden: eventmanager Doralice organiseert haar events tot in de puntjes. “Ik heb veel belangrijke ervaringen opgedaan. Ik heb bijvoorbeeld gemerkt dat, wanneer ik iets graag wil bereiken, het me ook lukt om het voor elkaar te krijgen. Ook iets totaal nieuws wat ik nog nooit eerder heb gedaan.”

Via haar loopbaancoach werd Doralice geattendeerd op DeBroekriem. Na enkele workshops besloot ze zich aan te melden als eventmanager en is ze fanatiek gaan de slag gegaan: van netwerkwandelingen tot workshops over loopbaanopstellingen, personal branding of storytelling. “Ik vind het erg gaaf om te ervaren dat er heel veel mensen en bedrijven zijn die graag belangeloos iets doen voor anderen. Verder heb ik heel veel nieuwe mensen ontmoet, en heb ik gemerkt dat ik het netwerken heel leuk en interessant vind.”

Terugkijkend op je eventmanagerschap de afgelopen maanden, waar ben je tot nu toe het meest trots op?

“Ik ben op heel veel dingen trots, maar ik ben het meest trots op mijn speeddate-event met onze oldtimer Volkswagen bus. Ik wilde graag iets speciaals organiseren, van de gebaande paden afwijken en iets organiseren wat echt bij mij past. Ik heb via een vriend nog een tweede Volkswagen bus geregeld. Ook vroeg ik twee sprekers of zij mee wilden doen met een speeddate, waarbij ze gedurende 15 minuten de deelnemers feedback en tips gaven op hun cv en LinkedIn profiel. Daarnaast wilde ik dit op een bijzondere locatie doen, en dat is gelukt: de Delftse bierbrouwerij de Koperen Kat. Ik heb zelfs de pers bereikt met dit evenement, heel erg leuk!”

Wat voor een baan ben je naar op zoek?

“Ik ben op zoek naar een baan waar ik veel sociale contacten onderhoud en nieuwe contacten kan leggen. Ik vind het leuk om mensen te helpen, te adviseren, ingewikkelde materie uitleggen in begrijpelijke taal. Dit doe ik graag bij een bedrijf dat zich betrokken voelt bij het milieu, klimaat, medewerkers en de medemens. Ik kan snel verbinden met mensen: mensen voelen zich snel bij mij op hun gemak en nemen mij snel in vertrouwen. Dit draagt bij aan een hogere medewerkertevredenheid doordat ik goed kan luisteren en kan doordringen tot de kern. Ik kan meebewegen met de werknemer, maar verlies het belang van de werkgever niet uit het oog.”

Welke tip heb jij voor mede-werkzoekenden?

“Sluit je aan bij DeBroekriem, hierdoor vergroot je je netwerk en de kans op een baan. Wil je nog een stap verder gaan, meld je dan aan als eventmanager.”