fbpx

Eventmanager bij DeBroekriem: Wat betekent dat?

Theo Waars 8 april 2016

Eventmanager bij DeBroekriem

Toen ik gevraagd werd om een blog voor DeBroekriem te schrijven, twijfelde ik geen moment. Mijn inspiratie voor deze blog deed ik op tijdens een fietstocht in het heerlijke voorjaarszonnetje. Van Breda naar Dongen, waar ik woon. Terug van wat heet “My first event”.

Ik ben Theo Waars (alias Waars66). Vader van, vriend van, levensgenieter, motivator, omdenker en werkzoekend, maar zit niet stil. Ik hou mijzelf fit door iedere dag te starten met een hardlooptraining.

 

Vitaliteit eventmanager

 

 

Daarnaast wandel en fiets ik graag. Ik solliciteer, netwerk en help anderen graag verder. Deze combi vind ik terug in de functie van eventmanager bij DeBroekriem. Een organisatie die fungeert als activiteitenplatform, voor en dóór werkzoekenden. We geven elkaar een positieve boost in een tijd die niet altijd even makkelijk is.

 

 Ik solliciteer, netwerk en help anderen graag verder. Deze combi vind ik terug in de functie van eventmanager bij DeBroekriem

Wat doet een eventmanager?

Als eventmanager organiseer je workshops en meet-ups. Van een sollicitatietraining tot een meet-up over Social Media. Maar ook een hardloopclinic en een workshop over pitchen staan op het programma. Je kan het zo gek niet bedenken. Het heeft te maken met werk zoeken in de breedtse zin van het woord. “WerkZoeken2.0”. Daarnaast zoek je gastsprekers en locaties. Mensen die uit het oogpunt van verantwoord maatschappelijk ondernemen graag met ons samenwerken.
Maar je staat ook weleens op een beurs. Onlangs nog stond ik op de “UWV inspiratiebeurs voor vijftig plussers”, in het Chassétheater te Breda. Ik sprak veel mensen, van werkzoekenden tot andere standhouders, en kom ik ook nog twee oude bekenden tegen. Helemaal mijn ding!

 

 

My first event: Follow-up “Personal Branding”

Regio Breda heeft nu drie eventmanagers, te weten Annelies, Cobi en ikzelf. Annelies en Cobi gaan er binnenkort mee stoppen, en ik pak het verder op. Ik koos ervoor om eerst wat workshops te volgen en wat feeling te krijgen met het organiseren. Nu is het mijn beurt.

Mijn eerste event was een Follow-up. Filosoferen over het onderwerp van de maandelijkse webinar, dit keer “Personal Branding”. Kan je jezelf als merk neerzetten? Jezelf onderscheiden, meeveren met wat er in de wereld gebeurt, en kansen creëren. Je bent een ondernemer, ook al zit je in loondienst. Dat is de trend!

De één is ondernemender dan de ander, maar we zijn het erover eens dat je elkaar nodig hebt. Maak gebruik van Social Media en laat jezelf door anderen aanbevelen. Samenwerken helpt je ook verder. Het was een geslaagd event met een mooie diepgang. Ik geloof in “Personal Branding”.

 

 

Ik ontmoet nieuwe mensen en luister
graag  naar hun verhalen en ervaringen

Mijn ervaring met DeBroekriem

De ervaring die ik tot nu toe heb is erg waardevol en positief te noemen. Een divers palet aan workshops op verrassende lokaties. Ik ontmoet nieuwe mensen, en luister graag naar hun verhalen en ervaringen. Het geeft mij inspiratie voor een te organiseren workshop.

Wil je nog wat meer weten of heb je een leuk idee voor een event? Ik hoor het graag!

 

 

eventmanager theo's workshop

Theo is ook actief op Twitter. Hierbij een bericht met een foto-collage die na afloop van een workshop werd gepubliceerd.