fbpx
Workshop

Volg je pen en verras jezelf en anderen

dinsdag
15
oktober
09:30 - 12:00
Achmea Leiden
Vergaderzaal 'Tamme Kastanje'
Dellaertweg 1a
2316 WZ Leiden

Als mensen over een situatie uit hun leven vertellen is het alsof de naald alsmaar in de groef van een ouderwetse vinyl grammofoonplaat ronddraait. Het verhaal wordt steeds op dezelfde manier verteld, zo is het in het hoofd opgeslagen.

Met schrijven gebeurt er iets anders. De aandacht gaat van het hoofd naar de ervaringen die in het lijf opgeslagen zijn. Laat je pen in beweging blijven, blijf doorschrijven zonder de pen van het papier te halen, minutenlang tot het hele verhaal er staat. De volgende stap is het verhaal voorlezen aan de groep die aandachtig luistert. Het schrijven begint met een vraag of opdracht. En die vraag roept allerlei beelden en associaties op, die je allemaal in één woord rondom de centrale vraag opschrijft. Uit al deze woorden kies je er één waar je je verhaal over gaat schrijven. Dat kiezen laat je over aan je intuïtie. Van het effect sta jezelf versteld. Het is een heel ander verhaal geworden dan je altijd vertelde. Autobiografisch schrijven biedt zo toegang tot ervaringen, wensen en ideeën die in je opgeslagen liggen en dat kan je verder helpen bij het maken van keuzes voor volgende stappen.

Het klinkt misschien wat theoretisch op deze manier. Maar als je ergens iets voelt kriebelen, kun je het gewoon proberen. Iedereen kan schrijven. Het gaat niet om goed of mooi schrijven. Het gaat om de kern die je gaat raken: je pen liegt niet.

Bij deze workshop gaan de schrijfopdrachten natuurlijk allemaal op de een of andere manier over werk dat bij je past.

Beatrijs Lubbers heeft ruime schrijfervaring en haar specialisme is autobiografisch schrijven. Zij heeft een opleiding biografiek en een masterclass autobiografisch schrijven gedaan bij het Instituut voor Biografiek in Driebergen.

Meld je aan en verras jezelf en anderen met jouw unieke verhaal!

Praktische Informatie:

– Vanaf 09:00 uur ben je welkom.
– Vanaf 9:30 tot 12.00 uur gaan we aan de slag.
– Pen en papier/laptop meenemen.
– Koffie/thee is gratis.


DeBroekriem is een platform voor en door werkzoekenden. Wil jij ook gave events organiseren? Word ook eventmanager, zet jezelf op de kaart en breid je netwerk uit! Meld je aan via https://www.debroekriem.nl/eventmanager/ of kijk hier voor meer informatie. Of spreek eventmanager Petra aan tijdens het event.

Event manager