fbpx
Workshop

Verder na verlies van werk

woensdag
7 maart
2018
10:00 - 12:00
Wijkcentrum Westwijzer (Helmond-West)
Cortenbachstraat 70
5707 TJ Helmond

Ineens ben je je baan kwijt. Je weet al langer dat het werk dat je deed je niet past; er was een reorganisatie in het bedrijf waar je werkte; je had een functie die niet meer voldoet. Wat de reden ook is, op dit moment heb je geen baan. Je bent werkzoekend en je bent je zekerheid kwijt. De zekerheid van een inkomen, van collega’s, zingeving, je hoorde ergens bij.

Na ontslag komen ¬†er veel vragen bij je boven, zoals: “Wie ben ik nu ik niet meer werk? Hoe vind ik nieuw werk? ”Kan ik blijven wonen in dit huis?” We gaan tijdens deze workshop verder kijken dan het werk dat je jaren gedaan hebt. Je krijgt antwoorden op gevoelens die je hebt.

We praten samen over wat we doormaken. Ook gaan we aan het werk om niet alleen in het hoofd te blijven, maar ook bij je gevoel te komen.
Na deze workshop ben je dichter gekomen bij jouw Zelf. Je weet dat je niet de baan bent die je had. Je begrijpt waar je onzekerheid vandaan komt en je hebt handvatten om hiermee om te gaan. Na deze workshop begrijp je dat jouw Zelf belangrijk is om aandacht aan te blijven geven. Als werkzoekende of in je nieuwe baan. Zodat jij blijft wie jij bent.

Als eventmanager bij DeBroekriem krijg ik de kans deze workshop te geven. Stilstaan en bewust zijn van mijn omgeving vind ik belangrijk. Als ritueel begeleider help ik mensen vorm en inhoud te geven aan ceremonies bij belangrijke levensmomenten. Rouw is een onderdeel van een verandering. Als je hierbij stil staat en je bewust bent van wat je mist helpt jou dit op je nieuwe weg.

Praktische informatie
We zitten in een passende ruimte voor deze workshop, De Huiskamer. Koffie en thee zijn aan de bar verkrijgbaar, denk aan contant geld. Na de workshop is er ruimte om na te praten.