fbpx

Van verwerken naar netwerken deel 2 van 2

dinsdag
8 april
2014
09:30 - 12:30
Oud Burgeren Gasthuis (OBG)
OBG
Prof. Cornelissenstraat 2
6524 PJ Nijmegen

Ontslag staat in de top 10 van traumatische levenservaringen. Naast het verliezen van inkomen, kan het ook fundamentele behoeftes raken als veiligheid, zelfvertrouwen, status en zekerheid. Tussen het afscheid nemen van je werk of studie, je leidinggevende, werkgever, universiteit of hogeschool en het aangaan van een nieuwe of eerste werkrelatie ligt een periode van verwarring, gekrenktheid, chaos en onzekerheid. Het is dus helemaal niet zo gek dat je last hebt van het afsluiten van zo’n periode. In het verwerken van verlies zijn veelvoorkomende patronen te benoemen. Verwerken heeft als doel het loslaten van wat ooit was. De ervaring en het delen van eigen emotie en gedrag helpt je om daar bewust mee om te gaan. Het vergroot je kansen om een volgende stap te kunnen maken op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Middels twee dagdelen, die we opsplitsen in twee workshops, gaan we hiermee aan de slag. We worden door PSC ‘t Kan begeleid om op een actieve wijze in contact te komen met ons eigen verlies en het verlies van je lotgenoten met als einddoel: “met nieuwe vitaliteit en inspiratie op naar de volgende stap in je carrière”. Een workshop waar je gehoord en gezien wordt met concrete tips en adviezen.

In deel 1 (dinsdag 25 maart) staat centraal het thema ‘Wat verlies je als je je baan kwijt raakt’.

In deze workshop besteden we aandacht aan:

  • Hoe heb je geleerd om te gaan met verlies?
  • Wat doet afwijzing na een sollicitatie met je?
  • Hoe deel je je dag in, nu je werkzoekend bent?
  • Welke taken heb je in dit verwerken te vervullen?
  • Wat kunnen anderen voor je hierin betekenen?

In deel 2 (dinsdag 8 april) staat het thema ‘Hoe zet ik verlies om in winst” centraal.

Tijdens deze workshop stel je je eigen doelen vast en geef je aan hoe je hierop je focus wilt leggen.

 

De twee delen zijn niet los van elkaar te volgen. Bij een deelname van 8 personen gaat de workshop door en bij 12 personen sluiten we de groep. Dus wees er snel bij!

Nanette Mees en Eric van Lierop
Spreker