fbpx
Workshop

Succesvol solliciteren

woensdag
24 april
2019
10:00 - 13:30
Bibliotheek Schilderswijk
Koningstraat 439
2515 JL Den Haag

Iedereen weet dat je maar één kans krijgt om een goede indruk te maken, zeker bij sollicitaties. Aan het einde van deze workshop weet je hoe jij optimaal kunt voorbereiden op een sollicitatie. Vanzelfsprekend bespreken we uitgebreid je gedrag tijdens de sollicitatie zelf, en krijg je inzicht in je lichaamstaal en houding.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

» hoe bereid ik mij inhoudelijk goed voor

» wat is de juiste kleding voor een sollicitatie

» hoe geef ik een hand

» hoe begin ik op een ontspannen en correctie manier een gesprek

» hoe gedraag ik me op een juiste manier

Verder schenken we tijdens deze training ook aandacht aan het gebruik van mobiele telefoons en e-mail tijdens sollicitatieprocedures.

Aan het einde van de workshop weet je hoe jij je optimaal kunt voorbereiden op een sollicitatie. Tevens ben je vertrouwd met het voeren van een sollicitatiegesprek en weet je goede omgangsvormen toe te passen zonder jezelf uit het oog te verliezen. Daarnaast ben je vertrouwd met het voeren van een sollicitatiegesprek en kan je goede omgangsvormen toepassen zonder jezelf uit het oog te verliezen.

Jan Jaap van Weering heeft al tientallen jaren een warme belangstelling voor etiquette en omgangsvormen. Hij dankt zijn kennis van goede manieren en gevoel voor decorum grotendeels aan zijn opvoeding en aan zijn latere (bestuurs)activiteiten met een sterk representatief karakter.

In allerlei situaties merkte Jan Jaap dat mensen zich onzeker kunnen voelen over hun houding en gedrag bij formele gelegenheden. Vanaf de jaren negentig is hij zich gaan verdiepen in de achtergrond van omgangsvormen en begon hij in zijn vrienden- en kennissenkring adviezen te geven over etiquette en omgangsvormen.

Praktische informatie
Let op! Koffie en thee zijn verkrijgbaar tegen contante betaling.


DeBroekriem is een platform voor en door werkzoekenden. Wil jij ook gave events organiseren? Word ook eventmanager, zet jezelf op de kaart en breid je netwerk uit! Meld je aan via https://www.debroekriem.nl/eventmanager/ of kijk hier voor meer informatie. Of spreek eventmanager Marcel aan tijdens het event.

Distinguished
Spreker