fbpx
Workshop

Succesvol scoren: voor, tijdens en ná je sollicitatiegesprek

vrijdag
7 december
2018
09:30 - 12:00
Restaurant De Jonge Haan
Schuin tegenover de Bibliotheek Hilversum
's-Gravelandseweg 62
1217 ET Hilversum

Gefeliciteerd! Je hebt de eerst horde genomen want je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek! Maar wat ga vanaf dat moment doen? Pascal van Borssum Waalkes neemt je mee in een sprankelend en inspirerend betoog, waarbij hij solliciteren vergelijkt met topsport. Oftewel met een wedstrijd. En wat hem betreft zijn er dan drie fases. En tijdens al die fases zijn het de details die uiteindelijk doorslaggevend zijn. Want er zijn natuurlijk meerdere kapers op de kust voor die geweldige baan waarop jouw oog gevallen is. Simpelweg omdat er meerdere gesprekken zijn met sollicitanten. De hamvraag is dus hoe jij het verschil maakt.

Uitblinken doe je in je voorbereiding, tijdens het sollicitatiegesprek zelf en óók daarna. Zonder teveel prijs te geven van wat Pascal gaat zeggen toch alvast een beetje informatie. Goed voorbereiden gaat bijvoorbeeld veel verder dan een organisatie goed leren kennen, bijvoorbeeld door hun site door te spitten. Scoren tijdens deze wedstrijdfase wordt door veel meer factoren bepaald. Dan het sollicitatiegesprek zelf. Ook hier zijn de details, voortkomend uit je voorbereiding, doorslaggevend voor winnen of verliezen. En wat doe je na het gesprek? Ga je op je lauweren rusten? Nee! Ook tijdens het naspel loopt de wedstrijd door. Ook dan ben je aan zet.

Pascal van Borssum Waalkes is directeur van een ICT-bedrijf in Huizen. Vier dagen per week. Want elke vrijdag besteedt hij zijn tijd aan zijn levensmissie om de medemens te helpen. Te helpen bij de eigen levensvervulling en dus ook bij het levensgeluk. Daarom komt hij deze ochtend maar wat graag langs om belangeloos deelnemers van De Broekriem een hart onder de riem te steken. De authenticiteit, passie en bevlogenheid van Pascal is meer dan aanstekelijk. Dat merk je al tijdens de aftrap van de ochtend waarbij hij zelf aangeeft wat succesvol scoren bij een sollicitatiegesprek voor hem betekent. Erna volgt veel interactie. Uiteraard sportief getint!

Praktische informatie
Zin in een energie-boost? Je bent vrijdagochtend 7 december van harte welkom voor dit event bij Café De Jonge Haan in Hilversum. De inloop begint vanaf 09.00 uur. Voor dit event is er plek voor twintig deelnemers. Wacht niet te lang want vol is vol. Café De Jonge Haan, gelegen aan de ’s Gravelandseweg 62, beschikt over een gratis parkeerterrein. Te voet is het circa tien minuten lopen vanaf Hilversum Centraal. Even voor de weet: we zitten in een sfeervolle zaal op de eerste etage. Daar  is ook een pantry waar iedereen voor slechts € 4,50 onbeperkt gebruik kan maken van koffie, thee én frisdrank. Dit bedrag wordt overigens geïnd bij de binnenkomst door de eventmanager. Het is fijn als iedereen die  € 4,50 handje contantje bij zich heeft.

HappyCustomers
Spreker