fbpx

De Sollicitatietour trekt door het land! Middels deze tour helpen we werkzoekenden helpen om dichterbij hun (nieuwe) baan te komen. Ben jij op zoek naar een (nieuwe) baan? Kan jij tips gebruiken hoe je plezierig je nieuwe baan vindt of wil jij goed voorbereid je volgende sollicitatiegesprek in? Kom dan naar de Sollicitatietour op maandag 27 mei in Zwolle!

Na de plenaire aftrap door wethouder René de Heer vertelt Annemieke Methorst over het ontstaan en de meerwaarde van Stichting DeBroekriem.
Daarna gaan we in 2 groepen uiteen, je kan daarbij kiezen uit de volgende workshops:

Workshop 1: Effectief communiceren kun je leren! – Eline Sluys
Een geslaagd sollicitatiegesprek is een gesprek waarin beide partijen: A) een duidelijk beeld krijgen van elkaar, en B) samen een prettig gevoel ervaren. Om dat te bereiken, hoef je jezelf niet te verkopen. Dat is gelukkig nergens voor nodig. Het gaat erom dat je op een effectieve manier contact maakt. Ook is het belangrijk dat je op een duidelijke en aanstekelijke manier vertelt over je ervaring, enthousiasme en talenten. Dat is een kwestie van effectief communicatiegedrag. En met gedrag kun je oefenen. Dat gaan we doen tijdens deze workshop!

Workshop 2: De psychologische factoren van succesvolle baanverandering – Erik Hofstra
Eén van de doorslaggevende factoren van het vinden en bemachtigen van die nieuwe baan is zelfvertrouwen. Het is het geloof dat je zelfstandig de weg naar nieuw passend werk vindt, ongeacht de tijd die daarvoor staat en wat je er allemaal voor zou moeten kunnen. Na deze training heb je helder hoe jij dat zelfvertrouwen cultiveert en welke psychologische factoren nog meer bijdragen aan een plezierig en succesvol zoektraject naar passend werk – met als doel: die nieuwe baan!

Voor en na de workshop is er genoeg tijd om te netwerken met elkaar. Je weet immers nooit wat iemand anders voor jouw carriere kan betekenen.

Inloop is vanaf 14.00 uur en we gaan om 14.30 uur van start.

 

NB Deze sollicitatietour wordt georganiseerd dankzij een samenwerking met Stichting DeBroekriem en VVD Zwolle. 

 

Event manager
Event manager
René de Heer
Wethouder
Spreker
Eline Sluys
Elinesluys Coaching
Spreker
De Solliciatieacademie
Spreker