fbpx
Workshop

Mindfull solliciteren: Yin & Yang

dinsdag
11 december
2018
10:00 - 12:00
Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo (OV)

Balans vinden als werkzoekende, hoe doe je dat? We gaan ons op 11 december richten op yin en yang. Alien is als deskundig Adviseur Intensief werkzaam bij het UWV Werkbedrijf en als yogadocente (Lief Lijf Twente) bekend met deze begrippen. Yang is actief, mannelijk, in beweging en resultaatgericht. Yin is zacht, vrouwelijk en ontvangend. Beide energieën hebben we nodig om in balans te leven en mindfulness is een mooie tool om hierbij in te zetten.

Deel 1: Yang
Alien gaat ons vertellen over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Denk aan: waar liggen kansen, wat zijn huidige en toekomstige krapteberoepen en hoe haal je het meest uit Werk.nl?
Ook mag je vragen stellen, echter, persoonlijke kwesties bespreek je het best met je eigen werkcoach.

Deel 2: Yin
Na een korte pauze gaan we ons meer richten op onszelf door middel van mindfulnessoefeningen en een introductie in de Yin Yoga*. Tijdens dit deel keer je naar binnen en ontdek je misschien wel waar jij op dit moment staat in relatie tot werk of die droombaan of dat aankomende sollicitatiegesprek. Of leer je hoe te ontspannen voor dat gesprek of ga je er anders naar kijken. De inzichten, ontspanning en oefeningen neem je in alle rust mee naar huis.
Napraten en netwerken kan, maar misschien merk je dat je dat op een heel andere manier gaat doen of daar even geen behoefte aan hebt.

Durf jij deze combinatie aan? Heel actief (yang) gaan kijken naar werk en kansen en daarnaast een zachte (yin) blik op jezelf werpen? Dan is deze workshop geschikt voor jou. Er is plek voor 10 personen, meld je dus snel aan.

Praktische informatie
De inloop is vanaf 09.45 uur, om 10.00 uur starten we. Je hoeft geen yoga ervaring te hebben en het is prettig om comfortabele kleding te dragen.
Welkom en tot dan!

*Yin yoga is een milde vorm van yoga waarbij je langer in de houding blijft (4-7 min). Hiermee ontstaat er een diepe ontspanning én een uitdaging om weerstand of ongemak het hoofd te bieden. Yin yoga werkt in op je bindweefsel, in tegenstelling tot andere vormen van yoga, die meer op spierweefsel gericht zijn.


DeBroekriem is een platform voor en door werkzoekenden. Wil jij ook gave events organiseren? Word ook eventmanager, zet jezelf op de kaart en breid je netwerk uit! Meld je aan via https://www.debroekriem.nl/eventmanager/ voor verdere informatie. Of spreek eventmanager Wendy aan tijdens het event.

Lief Lijf Twente
Spreker