fbpx
Workshop

Hooggevoeligheid als Kracht

vrijdag
15 juni
2018
09:30 - 12:30
GGzE, locatie Badlab
Dr. Poletlaan 72a
5626 ND Eindhoven

Onze huidige maatschappij is sterk prestatiegericht, met een hoog prikkelniveau, een hoog stressniveau en een hoog tempo. Daar krijgen veel hooggevoelige mensen last van met een burn-out of oververmoeidheid als gevolg.
Hoe mooi zou het zijn als je dit kan voorkomen en op tijd maatregelen kan treffen, zodat hooggevoeligheid niet tegen je werkt, maar voor je werkt.
In eerste instantie zien mensen het vaak als een nadeel dat ze hooggevoelig zijn, terwijl het ook vele voordelen heeft.
Deze voordelen worden pas voelbaar en zichtbaar als je je hooggevoeligheid erkent en herkent. Pas dan kunnen jouw unieke kwaliteiten tot bloei komen.

Veel mensen weten niet dat ze hooggevoelig zijn.

Enkele kenmerken voor HSP (high sensitive person) zijn:

  • Diepte van verwerking: je hersens werken sterker op het diepere niveau
  • Overstimulatie: je functioneert niet goed als er te veel prikkels zijn
  • Emotioneel ontvankelijk en empathisch
  • Subtiele signalen pik je beter op dan anderen

Als hooggevoelig persoon ben je snel geneigd om alles voor iedereen te doen en daarmee jezelf weg te cijferen.
Tijdens deze workshop gaan we dieper in op de kenmerken en valkuilen van een HSP-er en krijg je concrete tools om daar beter mee om te gaan, en oefeningen om je zintuigen tot rust te brengen. Deze interactieve workshop wordt gegeven door Mariet Brans- van Stipdonk. Tijdens een burn-out in 2012 ontdekte ze dat ze HSP is. Acceptatie was een hele klus, nu kan ze het als kracht zien en inzetten in haar werk als coach en mindfulness & meditatie trainer bij Studio Zijn.

Praktische informatie

Inloop vanaf 09.15 uur: gelegenheid voor kennismaking en koffie/thee à €1,-  (neem voldoende muntgeld mee aangezien er geen wisselgeld aanwezig is).

We reserveren het laatste half uur om met elkaar na te praten over de workshop, of tips uit te wisselen over elkaars CV of LinkedIn profiel.

Studio Zijn
Spreker