fbpx
Workshop

Hoe schrijf ik een pakkende sollicitatiebrief?

woensdag
12 december
2018
10:00 - 13:00
De Gift City
Rieteweg 12
8041AK Zwolle

–workshop is niet doorgegaan–

Hoe schrijf je een pakkende sollicitatiebrief?

Word je nooit of heel zelden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Stuur je een nette brief en klopt je CV, maar ben je al afgewezen voordat ze je hebben leren kennen?

Misschien ligt het niet aan jou, maar aan je brief. Soms is schrijven gewoon niet je sterkste punt. Of kun je goed schrijven, maar niet over jezelf. Je staart naar het lege scherm en het scherm staart terug. Het papier is geduldig, de deadline niet.

‘Maar brieven schrijven is toch vreselijk ouderwets?’ Inderdaad. Er zijn inmiddels zoveel alternatieven voor de sollicitatiebrief, dat hij overbodig lijkt. Toch is hij nog springlevend! Recruiters en mensen in je netwerk willen immers je motivatie kennen. Of dat nu in een brief, in de mail of op een formulier is. Maar hoe krijg je al je passie en ervaring nou goed op papier? Hoe laat je zien wie je werkelijk bent?

Ingrid Hakkert is specialist op het gebied van marketing en communicatie. Ze weet de marketingprincipes feilloos toe te passen op al haar teksten. Vandaag neemt Ingrid je mee in de wereld van de sollicitatiebrief. Je krijgt praktische handvatten en tips. Over spelling en stijl, maar vooral over je toon en de opbouw. En: je doelgroep! Je gaat naar huis met een concrete opzet voor je eigen persoonlijke effectieve sollicitatiebrief. Je laptop kun je thuis laten, je hebt alleen pen en papier nodig. Laat die gesprekken maar komen!

Praktische informatie:

Waar? De Gift City, Rieteweg 12 in Zwolle – Let op gewijzigde locatie!

Hoe laat? Van 10.00 – 13.00 uur. Inloop vanaf 09.30 uur.

Entree is gratis, koffie en thee verkrijgbaar in het Café.


DeBroekriem is een platform voor en door werkzoekenden. Wil jij ook gave events organiseren? Wordt ook eventmanager, zet jezelf op de kaart en breid je netwerk uit! Meld je aan via https://www.debroekriem.nl/eventmanager/ voor verdere informatie. Of spreek eventmanager Ingrid aan tijdens het event.

Event manager