fbpx
Workshop

Eindhoven 2014

woensdag
23 april
2014
15:00 - 17:30
Stadhuis
Raadszaal
Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven

Werkzoekende in Eindhoven opgelet; DeBroekriem zet definitief voet aan de grond in Eindhoven. Op woensdagmiddag 23 april is de officiële kickoff van DeBroekriem in Eindhoven.

Wethouder List ontvangt ons in de raadszaal en oprichter Pieter Vermeer vertelt wat DeBroekriem kan betekenen voor werkzoekenden.

Vervolgens gaan de deelnemers aan de slag met een interactieve workshop. Na afloop drinken we een borrel met collega baanzoekers en jongeren die via een Startersbeurs een werkervaringsplek hebben in de regio Eindhoven.

 

Workshop “pitch je eigen merk in je netwerk”

Wil je graag een baan vinden die echt bij je past? Dat valt nog niet mee in de ruime arbeidsmarkt op dit moment. Dat betekent ‘aan de slag als sollicitant!’ voor de meesten onder ons en zorgen dat je veel lijntjes uit hebt staan waar je mogelijk een ingang kunt vinden.

Maar de wet van de grote getallen; dus alleen maar bezig zijn met 10 sollicitatie-brieven per week uitsturen; is nog maar beperkt succesvol in banenland. Wist je dat ruim 70% van de vacatures nooit gepubliceerd wordt, maar via netwerken ingevuld wordt? Zorg dus dat je een enorm netwerk hebt en dat je contacten precies weten wie jij bent, wat je wilt en wat je te bieden hebt!!

In deze workshop gaan we oefenen hoe je dat doet in de netwerk-wereld:

Contact maken => Je “merk-Ik” pitchen => in contact te blijven.

We bespreken praktische tips om contact te maken en dit vooral op een laagdrempelige, onbedreigende manier. We zijn nu eenmaal niet allemaal de durfal die zomaar overal op iedereen afstapt. Social media is hierin trouwens een echte uitkomst voor de ingetogen netwerker! Verder gaan we vooral aan de slag met oefeningen zodat je na de workshop je eigen pitch op zak hebt die je in de hele wereld kunt gaan verkondigen.

Gastspreker Martijn Oerlemans

Hij is psycholoog en heeft basis in Human-Resources-management bij Philips (2005-2010). Martijn is consultant voor grote organisaties op het gebied van leiderschap en talentmanagent, geeft hij les op de TU/e in professionele vaardigheden. EN last but not least; coacht hij met veel plezier jonge professionals in de startersfase van hun carrière.

DeBroekriem
Spreker
Martijn Oerlemans
Talentgids
Spreker