fbpx
Workshop

Eerste Hulp Bij Gesprekken (2 van 3) – “Bewust onderbreken”

dinsdag
14 mei
2019
13:30 - 17:30
Stadkamer
Zeven Alleetjes 1A
8011 CV Zwolle

Yes, een sollicitatiegesprek! Natuurlijk bereid je je goed voor. Maar hoe zit je erbij? Je wilt deze baan heel graag, dus je voelt je best gespannen. Door de spanning heb je het idee dat je niet helemaal jezelf bent. Wat doe je? Wat zeg je? Op die momenten van spanning en ongemak?
Daar is deze cursus voor. Om te leren hoe je met spannende en ongemakkelijke momenten contact met jezelf en gelijkwaardigheid met de ander terug kunt vinden. “The way you do one thing is the way you do everything”.

Waar we mee gaan oefenen is dan ook veel breder dan alleen het sollicitatiegesprek. Je kunt oefenen hoe je met collega’s communiceert als je een irritatie hebt. Hoe reageer je op die ene ex-collega waarbij je verzandde in aanvallen en verdedigen. Of een leidinggevende bij wie je dichtklapte? Door te leren van het verleden, ga je met meer kracht de toekomst in.

Over de cursusleider

“Wij – van Stichting Loodens – bieden Eerste Hulp bij Gesprekken en hebben de afgelopen drie jaar in meer dan 1.400 gesprekken het contact en gelijkwaardigheid helpen herstellen. We gebruiken hiervoor empathie en het model SpeakUP & CheckIN: Zeg kort wat je wél wilt en eindig met een vraag. [Download hier de handleiding].”

 

Programma van de cursus

Deze cursus bestaat uit drie lessen. In elke les is er klassikale theorie, oefenen in tweetallen en van elkaar leren na afloop van het oefenen. Deze cursus is intensief en we vragen van jou de bereidheid om uit je comfortzone te stappen en tussen de lessen in je eigen leven te oefenen. Na afloop krijg je toegang tot verdiepingslessen, oefenbuddy’s en een persoonlijk leerplan om wat je geleerd hebt te integreren.

Indien jij je aanmeld voor deel 1, dan verwachten we ook dat jij de intentie hebt om mee te doen aan deel 2 en deel 3. Je dient je voor alle onderdelen apart aan te melden. Onderdeel 2 en onderdeel 3 zijn alleen toegankelijk als je ook onderdeel 1 hebt meegedaan.

  • DEEL#1 ALLES DURVEN ZEGGEN – dinsdag 7 mei 13:30-17:30  (aanmelden)
  • DEEL#2 BEWUST ONDERBREKEN – dinsdag 14 mei 13:30-17:30
  • DEEL #3 BOOS WORDEN VOOR BEGINNERS – dinsdag 21 mei 13:30-17:30 (aanmelden)

Koffie en thee voor eigen rekening bij Stadkamer.

Loodens
Spreker