fbpx
Partner event

Candidatemarketing (pre-event Werkbezoekdag)

dinsdag
3 september
2019
14:00 - 17:00
Schiphol - The Base
Gebouw A - Luchtvaart Community Schiphol
Evert van de Beekstraat 104
1118 CN Schiphol

Candidatemarketing

Dinsdagmiddag 3 september organiseert DeBroekriem in samenwerking met de Luchtvaart Community Schiphol (LCS) een inspiratiemiddag rondom het thema Candidate Marketing. We zijn te gast bij The Base op Schiphol. Candidate Marketing is een belangrijk onderdeel van Employer Branding. Werkgevers werken aan hun employer brand om de medewerkers aan te trekken en te behouden. Een succesvol instrument is de Nationale Werkbezoekdag, een initiatief waarvan Stichting DeBroekriem de aanjager is. De inspiratiemiddag is een goede voorbereiding op de Nationale Werkbezoekdag die dit jaar zal plaatsvinden op 20 november.

Geschikt personeel is moeilijk te vinden. In alle arbeidsmarktregio’s zijn er sectoren met grote arbeidskrapte, ook op Schiphol is dat zichtbaar. Het aantal banen in Nederland blijft de aankomende jaren toenemen, maar langzaam maar zeker begint de groei te stagneren.  Zelfs in en rond Amsterdam is dat te merken, al neemt de werkgelegenheid hier ook volgend jaar met meer dan 2 procent toe. Dankzij de internationale hoofdkantoren, het toerisme en Schiphol neemt de werkgelegenheid in Amsterdam – en in het bijzonder op Schiphol – sneller toe dan in Nederland als geheel. Dit levert grote uitdagingen op voor werkgevers. Wat kunnen werkgevers doen om geschikt personeel te vinden om die – bijna 1 miljoen openstaande!! – vacatures in te vullen?


Programma 3 september 2019

 

14.00 – 14.30 uur _ Inloop (locatie: The Base – Building A)

14.30 – 14.45 uur _ Francien David (directeur Luchtvaart Community Schiphol)

Francien David is sinds 2018 directeur van Luchtvaart Community Schiphol,  een netwerkorganisatie die zich richt op het duurzaam versterken van de arbeidsmarkt op Schiphol.  De afgelopen 20 jaar heeft Francien in verschillende HR-rollen bij Royal Schiphol Group gewerkt. “Ik ben ervan overtuigd dat er voor ieder talent een kans is op Schiphol. Juist in deze tijd van arbeidskrapte en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn alle talenten hard nodig om de ambitie van de bedrijven op Schiphol mogelijk te maken. Dat vraagt soms om creativiteit, maar vooral ook om gewoon doen.” De Nationale Werkbezoekdag is één van de initiatieven die werkgevers op Schiphol kunnen inzetten om hun employer brand te versterken. Dat is belangrijk, wat werkgevers op Schiphol lopen stuk voor stuk met het vraagstuk: “Hoe komt mijn bedrijf aan nieuwe talenten?”

14.45 – 15.00 uur _ Pieter Vermeer (aanjager Stichting DeBroekriem)

Pieter Vermeer is de oprichter van DeBroekriem, een landelijk platform voor werkzoekenden. Wat begon als een lokaal initiatief is nu uitgegroeid tot een community die in heel het land netwerkbijeenkomsten organiseert om werkzoekenden te ondersteunen tijdens de zoektocht naar een baan. De afgelopen zes jaar heeft DeBroekriem ruim 5000 mensen aan een baan beholpen. De vrijwilligersorganisatie werkt samen met tientallen gemeenten om lokale netwerken op te bouwen waarbij werkzoekenden profiteren van elkaars ervaringen en elkaars netwerk.

15.00 – 15.45 uur _ Keynote: Aaltje Vincent (bestseller auteur Jobmarkting 3.0)

‘Werkgevers die de rode loper uitleggen, proberen een zo aantrekkelijk mogelijke organisatie voor kandidaten te zijn’, zegt sollicitatie-expert Aaltje Vincent in het FD (dd 11/01/19). Vincent geeft er sinds kort trainingen over, onder andere aan overheidsorganisaties, zorginstellingen en het onderwijs. Haar boodschap is: ’Sollicitanten willen in hun hart geraakt worden voordat ze de moeite nemen om te solliciteren.’

Wat willen sollicitanten écht in het solliciteren? Dát is Candidatemarketing: werven vanuit het perspectief van de sollicitant. Het is de vertaling van mijn decennialang werken met tienduizenden sollicitanten naar het aantrekken van de beste kandidaten.

Aaltje Vincent heeft speciaal voor werkgevers het KETS-model© ontwikkelt:

> Kennis – hoe de sollicitant zichzelf optimaal kan selecteren: ben ik de beste kandidaat?
> Eenvoud – hoe maak je het solliciteren voor sollicitanten écht laagdrempelig?
> Transparantie – sollicitanten willen transparantie op het proces, hoe doe je dit en wat werkt?
> Snelheid – met welke snelheid in je interne proces bind je sollicitanten?

Met het KETS-model© leer je alle aspecten van een integrale aanpak. Gelardeerd met actuele voorbeelden uit de praktijk van sollicitanten en recruitment. Van jobcrafting tot ‘zelfselecterende’ vacatureteksten. Van enthousiasmeren tot reageren. Van een vloeiend verloop van het interne proces tot en met de contractondertekening. Zodat jij de beste kandidaten aan tafel krijgt en tevens het maximale uit de Nationale Werkbezoekdag kunt halen.

 

16.00 – 16.30 uur _ Nationale Werkbezoekdag 2019 – Doe je mee?

Op 20 november 2019 openen honderden werkgevers in Nederland de deuren zodat nieuwsgierige kandidaten – op afspraak – langs kunnen komen voor een werkbezoekdag. Op basis van de animo stellen de werkgevers een programma op, variërend van en rondleiding, presentatie tot individuele netwerkgesprekken. Werkgevers op Schiphol pakken deze dag om te werken aan instroom-, doorstroom- én uitstroom. De Nationale Werkbezoekdag is geïnitieerd door hoogleraar Ton Wilthagen. Stichting DeBroekriem is nu de aanjager achter deze dag en probeert zoveel mogelijk partijen te enthousiasmeren om mee te doen. Pieter Vermeer verteld hoe werkgevers op 20 november mee kunnen doen en hoe de website www.werkbezoekdag.nl werkt.

 

16.30 – 17.00 uur _ Afsluitende netwerkborrel

 

 


Schiphol – The Base

We zijn te gast op het kantoor van Luchtvaart Community Schiphol in The Base – Building A. The Base is het kloppende hart van Schiphol Central Business District. Er zijn op Schiphol diverse parkings, maar The Base is met OV ook zeer goed bereikbaar.

 

 

 

 

Gastenlijst

Deelname aan deze inspiratiemiddag is kosteloos voor medewerkers van een gemeente, werkgeversservicepunt, uwv, werkgeversverenigingen, HR-/mobiliteitsnetwerken en leden van de Luchtvaart Community Schiphol. Inmiddels is het event volgeboekt en we hebben dus het maximale aantal aanmeldingen bereikt! Heb je toch interesse, een vraag of wil je op de reservelijst komen? Laat dan alsnog hieronder je gegevens achter.

 

Aaltje Vincent
Aaltje Vincent Company
Spreker
DeBroekriem
Spreker
Francien David
Luchtvaart Community Schiphol
Spreker