fbpx
Workshop

Blue Monday Festival

maandag
20 januari
2020
13:30 - 17:00
Seats2meet.com Utrecht CS
Hoog Catherijne
Moreelsepark 65
3511 EP Utrecht

De derde maandag van het jaar schijnt de meest deprimerende dag van het jaar te zijn: blue monday!  DeBroekriem zorgt op Blue Monday voor verlichting met een inspiratie-festival met praktische workshops over community-management, bewonersparticipatie en trends in werk! Aan de hand van lezingen en praktijkvoorbeelden ervaren we dat de participatiemaatschappij kan werken én geven we inzicht in de actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Na de succesvolle edities van 2017, 2018 en 2019 nodigen we u graag uit voor het Blue Monday Festival 2020! We hosten dit festival samen met onze partner Seats2Meet.

Dit festival is exclusief toegankelijk voor eventmanagers van DeBroekriem en voor zakelijke relaties uit het netwerk. Zo komen er beleidsmedewerkers van gemeenten een kijkje in de keuken nemen bij ons werk. We werken bij dit festival samen met Seats2meet, zodoende kunnen we last-minute ook nog 25 plekken beschikbaar stellen voor andere mensen uit ons netwerk. Ben jij in-between-jobs en kan jij een dosis inspiratie gebruiken? Lees dan verder!

 

 

Sprekers

Aukje Nauta –Organisatiepsycholoog Aukje Nauta is vorig jaar benoemd tot bijzonder hoogleraar, je kunt haar gerust ‘duurzame inzetbaarheids-expert’ noemen. In het verleden werkte ze bij TNO en Randstad, nu is ze partner van adviesbureau Factor Vijf. Wat als je je niet langer zou schamen voor wie je bent of wat je doet? Wat als je vrij van schaamte zou kunnen leven en werken? Aukje Nauta onderzocht dit thema en ontwikkelde er een interactief theatercollege over.

Eric Hendriks –Hendriks is een van de oprichters van mijnbuurtje.nl. Samen met DeBroekriem – en nog 20 andere sociale ondernemers – is hij geselecteerd voor het prestigieuze Oranje Fonds Groeiprogramma. Hij wil overal in Nederland zorgen voor betrokken buurten. Dat lukt al heel goed in meer dan 50 dorpen en steden. Ambtenaren van de gemeente werken beter samen met inwoners en buurtbewoners weten elkaar steeds beter te vinden in hun eigen wijk. Wat is het geheim achter dit succes? We leren hoe we zelf inwoners kunnen bereiken én activeren.

Tof Thissen –Het festivalprogramma bestaat uit een mix van lezingen, workshops en debatten. We gaan daarbij ook in gesprek met Tof Thissen, directeur van het UWV Werkbedrijf, onder andere over zijn droom: “We zijn te veel een uitstroommachine voor de sociale zekerheid. Mijn droom is een echte publieke arbeidsvoorziening in een modern jasje, een huis van de arbeidsmarkt, waar bijvoorbeeld ook scholieren kunnen aankloppen die worstelen met vakken- of beroepskeuze.”

Pieter Vermeer – Vermeer is oprichter van Stichting DeBroekriem. De afgelopen jaren is deze vrijwilligersorganisatie gegroeid tot een landelijke beweging voor werkzoekenden. Tijdens het festival lanceert hij de nieuwe naam van de stichting. Vanaf 2020 verandert de naam naar JobOn. Nieuwsgierig? Kom naar deze deelsessie.

Kirsten Wagenaar –Wagenaar is community building en management consultant en mede-eigenaar van bureau Bind Community Building. In haar rol adviseert ze organisaties zoals ABN AMRO, DSM, Gemeentes Breda en Almelo en Ministerie BZK over de implementatie van online communities en de impact hiervan op social business. In haar lezing geeft ze inzicht hoe je communities kunt bouwen en hoe je inwoners met elkaar verbindt. 

Vrije Denkers – Arthur Kruisman en Patrick Donath vormen samen de Vrije Denkers. Zij geven een inspirerende werksessie over het thema ‘doen is de beste manier van denken’. Ze putten daarbij uit hun ruime ervaring met organisaties en het doorbreken van traditionele kaders. De workshop ‘Hoe dan? Doe dan!’ is een verdieping op ‘doen als beste manier van denken’ en is gericht op het duurzaam transformeren van inspiratie naar gedrag.

Danny Stigter – Stigter is vrijwilligerscoördinator bij Stichting DeBroekriem. Tijdens het festival zet hij een aantal eventmanagers in het zonnetje en nodigt hij vrijwilligers uit om zichzelf in de spotlight te zetten op de “zeepkist’.

en oa:

  • Ronald van den Hoff
  • Roos Wouters
  • Ben Kuiken
  • Reine Janssen
  • Suzanne Koolen
  • Irene van Gent

 

een sfeerimpressie van de vorige editie

 

Praktisch

Locatie:  Seats2Meet Utrecht CS
Datum: 20-01-2020
Inloop: 12.30 – 13.30 * (zonder lunch)
Opening: 13.30 uur
Netwerkborrel: 16.30 uur
Afsluiting: 17.30 uur

*van 11.00 tot 12.00 uur is er een besloten pre-event voor de eventmanagers van DeBroekriem.