fbpx

Berenjagen

dinsdag
8 april
2014
10:00 - 13:00
Volkshuisvesting Arnhem
Volkshuisvesting Arnhem
Kaderstraat 1, 6811 CA 1
6811 CA Arnhem

Hoe vaak komt het niet voor dat we iets van plan zijn, iets willen bereiken, maar dat hetgeen we bedacht hebben niet wordt bereikt? Bij ondernemingen, bij de regering, in de sport en tijdens werk. En bij jezelf? Waarom heb jij die droombaan nog niet gevonden? Het spreekt voor zich dat we goede redenen kunnen bedenken waarom dat nog niet gelukt is. Slechts sommigen zullen hierbij naar zichzelf wijzen. Wat maakt nu dat we doelen wél bereiken, plannen wél uitwerken? En dus succesvol zijn!

Daarom gaan we Berenjagen. In deze actieve workshop ga je op zoek naar je doel, je plan en je visie. Waardoor word je belemmerd? Wat zijn jouw beren?  En het belangrijkste; hoe jagen we die beren weg?

De workshop bestaat uit drie onderdelen:

–          Het opstellen van je plan en het in kaart brengen van de belemmerende factoren.
–          Welke beren moeten van de weg af?
–          We jagen de beren van de weg! En stellen een plan op!

In het eerste deel wordt aandacht besteed aan wat iedereen wil bereiken. Hoe succesvol moet je daarvoor zijn? Welke realiteitsgehalte moet er ten grondslag liggen aan je plan of doel?

Weet je de verschillen tussen visie, strategie, plannen? Wie zijn in dit kader succesvolle voorbeelden?
Waarom ben jij niet succesvol met het bereiken en uitvoeren van je plan?
Welke belemmeringen ondervind je?
We zijn beren aan het jagen. Beren die we op de weg zien staan.
Welke zijn heel belangrijk en welke zijn maar gedeeltelijk van invloed, welke hebben “eigenlijk” geen invloed?

In het tweede deel pakken we de beren aan. Op basis van de zoektocht naar beren besluiten we welke beren we van de weg gaan halen. Wat is daarvoor nodig? Hoe haal je die beren weg?
In het laatste deel jagen we de beren van de weg. Je stelt je eigen plan op waarbij je in kleine stappen meteen effectief aan de slag kunt gaan.

Deze workshop wordt gegeven door Jos Spierings. ‘Een inspirator met een gezonde dosis humor’, zoals hij zelf zegt. Tien jaar geleden startte hij zijn eigen bedrijf SOAIM (www.soaim.nl). Hiermee richt hij zich op het verbeteren en uitvoeren van processen op het gebied van strategie, bedrijfsontwikkeling en marketing. Maar bovenal op het begeleiden van ondernemers en bij de gewenste verbeteringen en veranderingen.

Zie jij beren op je pad? Schrijf je dan in, maar wees er snel bij want er is maar plaats voor 15 deelnemers.
Inloop vanaf 10.00 uur. Om 10.15 uur starten we met de workshop. Einde workshop: 13.00 uur.

Tot de 8ste!

SOAIM
Spreker