fbpx
Meet-up

Aan de slag met LinkedIn

vrijdag
18 april
2014
09:00 - 11:00
Atolplaza
Schor 1
8224 CM Lelystad

Jouw gedrag op social media kan van invloed zijn bij het vinden van een baan.
LinkedIn is nog altijd het nummer 1 zakelijke Sociale netwerk, en dus is het van belang dat in ieder geval jouw profiel er daar professioneel uitziet.

Sociale media zijn online platforms waarop mensen zelf de inhoud plaatsen. Het is een nieuwe manier van zelf nieuws maken, delen wat u zelf interessant vindt en discussies voeren over onderwerpen die bij u leven.

Het verschil met andere sociale media, zoals Twitter en Facebook, is dat Linkedin vooral bedoeld is om zakelijk nieuws te delen. Bij het gebruiken van sociale media bouwt u een netwerk op aan mensen waarvan u vindt dat ze interessante inhoud plaatsen. Dit netwerk kan berichten plaatsen, delen en reageren op elkaar.

Bij Linkedin bouwt u uw online zakelijke netwerk op. Op Linkedin worden ook vacatures geplaatst waar u op kunt reageren en solliciteren. Ook samenwerkingsverbanden en groepen vormen onderdeel van Linkedin. U kunt referenties plaatsen en vragen aan uw werkgever.Niet alleen mensen zijn actief op sociale media: ook bedrijven en clubs zetten vaak sociale media in. Bedrijven gebruiken sociale media vaak om naamsbekendheid te creëren, vacatures te plaatsen en mensen te rekruteren. Op Linkedin vindt u ook groepen. In deze groepen verzamelen zich mensen met een bepaalde interesse, zoals marketing of vormgeving.

Deelnemers die nog geen Linkedin hebben gaan aan de hand van een handleiding aan de slag met het maken van een Linkedin profiel. Deelnemers die wel al een Linkedin profiel hebben gaan aan de slag om deze te professionaliseren.