fbpx

Eline zoekt werk, deel III

Eline Boele 27 maart 2014

Yes!! Mijn campagne elinezoektwerk.nl: binnen 75 dagen een baan gezocht, is geslaagd. Ik heb op dag 73 mijn droombaan gevonden!

Afgelopen week ben ik als gestart bij het waterschap Brabantse Delta als omgevingsmanager voor het project Volkerak-Zoommeer. Echt een super leuke uitdaging. Mooi bijkomend voordeel: Waterschap Brabantse Delta is in 2012 uitgeroepen tot beste werkgever van Brabant.

Oogsten en zaaien

Met de start van mijn campagne heb ik 50 campagne brieven verstuurd. Waarvan ook één naar het waterschap. De projectleider van het waterschap was enthousiast over mijn campagne en berichte mij in januari dat er nu geen vacatures waren, maar dat ze mijn brief bij haar afdelingshoofd zou neerleggen. Drie weken geleden werd ik gebeld door het afdelingshoofd. Ze zochten iemand met mijn profiel. Er volgde een leuk gesprek. Omdat er iemand vertrok, wilden ze met spoed dit gat invullen. Ze zouden de week erna overleggen en mij terugbellen. Uiteindelijk heb ik zelf gebeld en aangegeven dat ik natuurlijk heel benieuwd was. Vervolgens werd ik gebeld of ik op tweede gesprek wilde komen. In het tweede gesprek werd na drie kwartier aangegeven dat ze het wel zagen zitten. Een nieuwe uitdagende droombaan, het ging ineens heel snel. Ik ga nieuwe ervaring op doen de komende zes maanden in een interessante branche.

Leerzaam

Mijn tijd in-between-jobs is door de start van mijn campagne leerzaam geweest en kreeg er echt energie van. Mijn netwerk is enorm gegroeid en ik heb veel leuke gesprekken gevoerd (uiteindelijk 21) en er gaan er zeker nog enkele volgen. De media aandacht en alle leuke reacties op de campagne blijven doorgaan. Ik heb twee bijeenkomsten van DeBroekriem bijgewoond en daar enkele goede tips gekregen. Erg leuk om ook andere in-between-job’ers te ontmoeten en verhalen uit te wisselen.  Vooral de tips van Aaltje Vincent – die als gastspreker aanwezig was bij een MaMiBo in Utrecht – heb ik erg veel aan gehad zoals: netwerken is de manier om aan nieuw werk te komen en zorg dat je ‘pretlichtjes’ in je ogen hebt tijdens een gesprek.

Mijn tips

Als ik zelf nog een paar tips kan geven aan in-between-jobbers: netwerken, bellen en open sollicitaties zijn de manier om aan nieuw werk te komen in de huidige arbeidsmarkt. Wees altijd positief en enthousiast. Weet wat je zoekt in een nieuwe baan en waar je goed in bent. Zorg voor een goed opgebouwd LinkedIn profiel en een representatieve frisse foto van jezelf. Zoek met behulp van LinkedIn de mensen die het werk doen wat jij graag wilt doen.

Mijn campagne maakte het verschil dat ik ergens uitgenodigd werd op gesprek om kennis te maken. Ik ben heel blij met de gekozen aanpak. In de lastige branche waarin ik zocht werd snel duidelijk waar mijn kansen zouden liggen!