fbpx

Eline zoekt werk, deel II

Eline Boele 27 maart 2014

Met de start van mijn campagne is het solliciteren een fulltime baan geworden. Ik heb een aantal leuke kennismakingsgesprekken gehad op basis van open sollicitaties en ben flink aan het netwerken geslagen. Super leuk en geeft veel energie. Onlangs ben ik ook op de MaMiBo van DeBroekriem geweest in Utrecht en ben diezelfde avond nog met tips van gastspreker Aaltje Vincent aan de slag gegaan.

Ik heb wel gemerkt dat je er bovenop moet blijven zitten. Zo heb ik afgelopen week ook weer met een aantal detacheringsbureaus en recruiters gesproken en weer nieuwe afspraken gemaakt. LinkedIn Signal vind ik erg handig om de laatste vacatures in mijn netwerk te zien. Mijn campagne Elinezoektwerk.nl maakt het verschil, aangezien ik bij mensen op het netvlies sta en dat ik word uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Lange termijn

Niet elke stap levert direct wat op, maar op de lange termijn zal het zeker bijdrage aan mijn zoektocht naar een baan. De leuke reacties stromen nog steeds dagelijks binnen, onlangs ben ik bijvoorbeeld geïnterviewd door een journalist van Trouw in verband met een artikel over Personal Branding!

Solliciteren is een fulltime baan

Uiteindelijk moet alle inzet natuurlijk voor een nieuwe baan gaan zorgen, maar mijn gevoel zegt dat dit gaat lukken! Het solliciteren is momenteel een fulltime baan, ook doe ik veel ’s avonds tot in de late uurtjes. Ik heb twee zoontjes die momenteel voor drie dagen in de week naar het kinderdagverblijf gaan. Ik probeer daardoor mijn tijd zo goed mogelijk te benutten. Afgelopen maandag kwam ik bijvoorbeeld een leuke vacature (als vrijwilliger) tegen bij een Stichting en toen heb ik direct de telefoon gepakt en mezelf als geschikte kandidaat voorgesteld. Over twee weken heb ik een kennismakingsgesprek. Lijkt me goed naast het solliciteren er nog iets bij te gaan doen om nieuwe dingen te leren, te blijven netwerken en mooi om ook nog iets voor de maatschappij te kunnen betekenen…

Ik zal jullie op de hoogte houden van het verloop van mijn campagne!