fbpx

Duizendste succesvolle deelnemer!

Pieter Vermeer & Irma Verlaan 18 augustus 2014

Deze week vindt voor de duizendste keer een deelnemer van Stichting DeBroekriem een baan! Binnen twee jaar is DeBroekriem uitgegroeid tot een landelijk platform dat maandelijks ruim 50 bijeenkomsten organiseert. In deze bijeenkomsten helpen werkzoekenden elkaar in de zoektocht naar een baan.

“DeBroekriem is een waardevolle plek waar werkzoekenden elkaar ontmoeten, ontdekken welke talenten ze in huis hebben en actief hun netwerk vergroten”, aldus Mirjam Sterk, ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid.

DeBroekriem is een platform dat in heel Nederland inspirerende activiteiten, leerzame workshops en netwerkontmoetingen organiseert voor werkzoekenden. Oprichter Pieter Vermeer (29) raakte eind 2012 zijn baan kwijt. In plaats van passief thuis te blijven zitten, besloot hij met twee collega baanzoekers samen te komen en tips en vacatures te delen. Inmiddels zijn er ruim 2500 werkzoekenden aangesloten en hebben 1000 deelnemers succesvol een baan gevonden. Het is geweldig om te zien dat werkzoekenden elkaar helpen en dat ze dankzij de bijeenkomsten gemotiveerder en gerichter op zoek gaan naar een baan”, aldus Vermeer.


Duizend succesvolle deelnemers

Francis is de duizendste deelnemer die uitstroomt bij DeBroekriem omdat ze een baan heeft gevonden. Ze kijkt positief terug op de periode als werkzoekende bij DeBroekriem: “Bedankt voor de mooie trainingen die ik heb mogen volgen. Ik heb erg veel geleerd in de tijd dat ik met DeBroekriem in aanraking kwam. Wat een mooie organisatie!”

 

Workshops

DeBroekriem heeft de ambitie om werkzoekenden te inspireren en in beweging te zetten. Dit gebeurt via een activiteitenplatform dat ontmoetingen tussen collega baanzoekers faciliteert. Daarbij wordt de kracht van een positieve mindset en de meerwaarde van actief netwerken benadrukt. Met inspirerende meet-ups en workshops vergroot DeBroekriem het netwerk en de sollicitatievaardigheden van werkzoekenden.