fbpx

Doe leuke dingen!

Elma Lievers, 26 juni 2019

Daar zit ze dan, op de bank, een paar weken zonder werk. Een rollercoaster van emoties heeft ze achter zich liggen. Boosheid en verbazing toen ze hoorde dat haar contract niet werd verlengd. Met veel pijn en moeite de laatste weken nog geprobeerd gemotiveerd haar werk te blijven doen. Afscheid nemen van haar toffe collega’s. En uiteindelijk de laatste dag opgelucht het pand verlaten om nooit meer terug te keren.

De eerste week was nog wel leuk. Beetje vakantiegevoel. De hectiek van de afgelopen maand laten zakken. Beetje rommelen in huis, beetje lezen, klusjes doen die al heel lang liggen. Na een paar weken is dat gerommel een stuk minder leuk aan het worden. Ze wordt onrustig en zit soms uren achter de computer op zoek naar een leuke vacature, netwerken op LinkedIn, schaven aan haar cv, het schrijven van haar perfecte motivatiebrief.

Een gevoel van lusteloosheid bekruipt haar, maar dit gaat ze moedig te lijf door nog harder te zoeken naar passende vacatures, zich beter voor te bereiden op gesprekken en meer te schaven aan haar cv.

Ze wordt er trouwens niet leuker van, werkloos zijn. Ze wordt wat chagrijniger, minder vrolijk en wat neerslachtig. Soms wat cynisch ook, al doet ze haar best de moed erin te houden. Want, denkt ze, als ik die moed er niet in hou, dan kom ik nergens meer. En zolang ik anderen voorhou dat het goed gaat, kan ik mezelf daar misschien ook nog wel van overtuigen. Maar eigenlijk vindt ze dat werkloos zijn ver-schrik-ke-lijk.

Word weer leuk!

Op haar werk kon ze wat en waren mensen blij met wat ze deed. Nu doet ze niets anders dan vacatures zoeken en afwijzing na afwijzing krijgen. Daar wordt een mens niet leuker van. Hoe kan ze daaruit komen? Hoe kan jij daaruit komen?

Stop met het urenlang zoeken naar vacatures, schaven aan een nog beter cv, netwerken op LinkedIn. Ga dingen doen die jij leuk vindt!

Meer energie, levenslust en motivatie

Van dingen doen die je leuk vindt, krijg je energie, levenslust en motivatie. Van continu naar werk zoeken worden de meesten vooral moe en het geeft je zeker geen levenslust en motivatie. Natuurlijk moet je het solliciteren niet helemaal vergeten, maar maak ook tijd voor dingen waar jij energie van krijgt!

Dus ga koffie drinken bij vriendinnen, ga lange wandelingen maken, ga lekker veel knutselen of klussen, boeken lezen, je verdiepen in vakinhoudelijke dingen, oppassen op kinderen van vrienden, schoonmaken bij je buurvrouw, et cetera. Je bent meer dan een werkzoeker. Dit maakt je periode zonder werk een stuk leuker, wat je meer gemotiveerd houdt en uitstraalt naar je toekomstige werkgever!


Over de auteur:
Elma Lievers woont met haar twee zonen en man in Zwolle. Als KernTalentanalist runt ze haar eigen onderneming en houdt zich bezig met strategisch personeelsbeleid, inclusiviteit en individuele coaching. Met een scherpe blik legt ze haar verwondering vast. Meer info: www.ambitieaanzet.nl.