fbpx

Denk GROOTS en voel dat je leeft

Myrte Versteeg 17 november 2017
Tijdens de maandelijkse teamdagen van DeBroekriem, worden interessante masterclasses gegeven. Ook inspirerende sprekers ontmoeten? Check dan onze vacature voor Eventmanager.

Denk GROOTS en voel dat je leeft

Het is weer de eerste maandag van de maand. Alle eventmanagers van DeBroekriem uit het hele land komen samen om ervaringen uit te wisselen en om inspiratie op te doen. En dat doen ze. Na de pauze zit iedereen er klaar voor. Paralympisch zeiler, Rolf Schrama, komt zijn verhaal vertellen. Een inspirator met een groots verhaal die de luisteraars ontroerd en gefascineerd achterlaat.

Al vanaf jongs af aan is Rolf een doorzetter die zich geen ‘kan niet’ laat vertellen. Hij wordt geboren met diastrophische dysplasie, een zeldzame vorm van dwerggroei. Met een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen zet Rolf grootse stappen en leeft hij zijn dromen na.

Een haperende trein

Rolf legt uit hoe belangrijk het is om iets te doen waar je passie voor hebt. Zelf heeft hij een baan gehad waarin die passie ontbrak. “Iets gaat moeizaam, je wilt graag door en je hebt doorzettingsvermogen, maar langzamerhand gaat de trein haperen en dat is het teken dat je iets anders moet gaan doen.”

Doorzettingsvermogen, talent en passie

Rolf neemt ontslag en stelt zich de vragen wie ben ik, wat wil ik, wat is mijn passie? Een herkenbaar thema voor veel eventmanagers in de zaal. “Een aanjager zit ook in de mens zelf, die komt tot stand door je doorzettingsvermogen, talent en passie te combineren.” Rolf vond zijn passie in de zeilsport en heeft uiteindelijk de paralympische top behaald. “Je moet niet vechten tegen de wind, maar die gebruiken om vooruit te komen. Dat is met het leven ook zo.” Rolf legt uit hoe belangrijk het is om dicht bij jezelf te blijven. Jouw kernkwaliteiten maken je uniek. Formuleer voor jezelf een doel dat past bij wie jij bent en bij jouw passie. Omarm daarbij elke stap die je zet richting het behalen van je doel. Je komt dan namelijk in beweging en daardoor blijf je je ontwikkelen.


Rolf Schrama groots

Rolf Schrama (LinkedIn)

Door zijn complexe vorm van dwergroei, heeft Rolf te maken gehad met vele extreme uitdagingen. Al op jonge leeftijd stelde hij zichzelf ten doel om ‘groots’ te gaan leven. Van een ‘straatschoffie’ op de Mavo klom hij op tot doctorandus in de Economie. Vanuit het chique kantoorpand aan de Amsterdamse grachten keek hij op een dag naar buiten en dacht ‘is dit leven eigenlijk wel zo groots?’