fbpx

Delen wat werkt

Agnès Denie, 1 februari 2015

Wat werkte zo goed dat je het nog een keer deed? Met die vraag in het achterhoofd stuurt eventmanager Milou de Kort acht mensen op pad. Een rondje lopen om de Kralingse plas, goede ervaringen uitwisselen, en afsluiten met het delen van tips om super te solliciteren.

Positieve instelling

Nog voor het sollicitatieproces komt ‘positieve instelling’ voorbij. Blijf goed voor jezelf zorgen: eet gezond, beweeg regelmatig. Hou ook contact met mensen, bijvoorbeeld via een app groep met (ex-) collega’s of anderen die in hetzelfde proces zitten. Maar het geldt ook in het sollicitatiegesprek zelf: voel je niet aangevallen door vragen, ze zijn niet altijd wat ze lijken.

Maak keuzes

Kies waarop je solliciteert -en dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Schiet ook niet met hagel. Wat wil je zelf voor werk doen? Dat vereist zelfonderzoek. Blijf bij jezelf: jouw unique selling point is jouw passie + talent + toegevoegde waarde. Het helpt om vooraf te bellen: wat wil de werkgever met een functie? Wat zoeken ze precies? Welke informatie stond niet in de vacaturetekst?

Succesnummers herhalen

Ook voor het maken van brieven geldt dat je kunt voorbereiden: zoek op internet naar brieven die passen bij jou en je vacature, gebruik die als basis en als voorbeeld van toonzetting. Gebruik actieve zinnen. Laat een brief ook lezen door een ander, die zien weer andere dingen. En als een brief succesvol is, gebruik hem dan gerust nog eens als basis voor een volgende sollicitatie.

Oefenen

Gesprekken voeren kun je trainen -oefen dus. Met een vriend of bekende, of in een workshop setting bij een sollicitatiebuddy van DeBroekriem. Maar stop op tijd met voorbereiden: het helpt niet als je helemaal in je hoofd zit en niet meer luistert naar het gesprek.

Durven #1

Durf anderen iets voor je te laten doen. Vraag om aanbevelingen van collega’s, leidinggevenden, of opdrachtgevers. Ook als je niet om een aanbeveling vraagt is het een goed idee om te vragen wat ze in je waarderen. Als een werkgever in een gesprek vraagt naar je kwaliteiten kun je dan als antwoord geven: “mijn collega/chef/opdrachtgever was erg blij met […]”.

Durven #2

Durf je te laten zien: voeg een professionele foto toe aan je CV en je LinkedIn. Werkgevers googlen ook! Een professionele foto geeft een nette indruk.

Durven #3

Durf in een gesprek door te vragen, naar de functie, de verwachtingen en de organisatie. Soms kun je zelfs een provocerende vraag stellen: waarom ze jou in de functie zien. Zo’n vraag kan ook helpen duidelijk te maken wat ze zoeken. Iemand vertelde dat ze een CV persoonlijk had bezorgd -ook dat kan passend zijn.

Durven #4

Durf ook terug te bellen na een gesprek, zeker als het een afwijzing was: ook daar kun je van leren.

Haal successen naar boven

Behoud het overzicht: hou bij welke stappen je hebt gezet in het proces op welke vacature. In zo’n overzicht kun je ook bijhouden waar je succes hebt -en waar je nog aan moet sleutelen.