fbpx

In de pers: “Elkaar helpen werk te vinden, daar gaat het om bij DeBroekriem in Zutphen”

Rudi Hofman 12 juli 2018
Onlangs verscheen in DeStentor en het AD een artikel over eventmanager Fanny Molenwijk, zie hieronder. Net als Fanny eventmanager worden en al lerende anderen helpen hun sollicitatievaardigheden te ontwikkelen? Check dan onze vacature voor Eventmanager.

Een forum voor en door werkzoekenden. Zo afficheert de landelijke Stichting DeBroekriem zich, die sinds kort ook in Zutphen actief is. Werkzoekenden kunnen met onder meer gratis workshops en online-trainingen leren hoe zij onder de aandacht kunnen komen bij werkgevers.

Fanny Molenwijk (49) is een van de drie zogenoemde eventmanagers voor Zutphen van Stichting DeBroekriem. Samen met Jos Lieftink en Cees Boudesteijn wil zij maandelijks zeker twee bijeenkomsten regelen voor werkzoekenden uit Zutphen en wijde omgeving. ,,Nuttig bezig zijn met elkaar en anderen leren kennen die ook een baan zoeken, dat schept een band”, zegt de geboren en getogen Zutphense.

Opwerken

Voor alle duidelijkheid: eventmanagers zoeken zelf óók werk. Molenwijk: ,,Tot 1 april heb ik tien jaar bij Alliander gewerkt. Mijn laatste functie was consultant. Door een interne reorganisatie moest ik weg. Ze hadden een heel goed sociaal plan. Ik kreeg een werkbegeleidingstraject aangeboden en kon een betaalde opleiding gaan volgen tot trainer op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik hoop aan de slag te kunnen bij een grote organisatie zoals Jumbo. Daar hebben ze een grote interne academie. Personeel kan zich daar letterlijk opwerken van de afdeling vleeswaren tot marketing manager.”

Presenteren

Molenwijk is, zo zegt zij, altijd op zoek naar gratis workshops en ‘meet-ups’, Dat zijn kleinschalige evenementen waar in dit geval werkzoekenden samenkomen om kennis te delen. Bij DeBroekriem heeft ze bijvoorbeeld de workshop ‘Paspoort tot succes’ en de training ‘Elevator Pitch’ gevolgd. ,,Bij de eerste leer je hoe jezelf op andere manieren kunt presenteren richting werkgever. Bij de tweede gaat het om jezelf kort en krachtig leren presenteren. De vraag ‘wat wil ik nou eigenlijk vertellen, wat is de kern van mijn boodschap’ staat hierbij centraal.” Het mes van het eventmanagerschap snijdt voor de Zutphense aan twee kanten. Behalve dat zij het waardevol vindt werkzoekenden te helpen, is het voor haarzelf een kans zich bij werkgevers in de kijker te spelen.

Olievlek

Als Molenwijk kan aantonen dat zij interessante workshops en meet-ups weet neer te zetten, staat dit goed op haar cv. ,,We hopen telkens ook nieuwe mensen te kunnen begroeten zodat het netwerk zich als een olievlek uitbreidt.” Om dit effect te bereiken, moeten de gratis bijeenkomsten echt ergens over gaan en werkzoekenden verder helpen. ,,Je moet voorkomen dat het een te hoog breiclubgehalte krijgt.”

De vrijwillige functie van eventmanager is voor maximaal een half jaar. Workshops, meet-ups en online-trainingen staan op de site van DeBroekriem en LinkedIn. Als locaties in Zutphen gaan bijvoorbeeld de kantine van tafeltennisvereniging Torenstad, de voetbalkantine van AZC en Het Plein dienen.