fbpx

In de pers: DeBroekriem: inspiratie en podium voor werkzoekenden

Petra van der Vlugt, 15 mei 2019
Onlangs verscheen op Omroep Almelo dit artikel over de kick-off bijeenkomst en start van de samenwerking tussen de Gemeente Almelo en DeBroekriem, zie hieronder. Ook diverse andere lokale media hebben het nieuws over de samenwerking opgepakt, zoals o.a. Almeloos Weekblad en Hart van Almelo. We zien je graag op een van de events in Almelo of organiseer zelf interessante events! Word eventmanager en ontwikkel jezelf en help anderen hun sollicitatievaardigheden te ontwikkelen. Check onze vacature voor Eventmanager.

Op 9 mei vond de kick-off bijeenkomst plaats van de samenwerking tussen de Gemeente Almelo en Stichting DeBroekriem, een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden. Tijdens de eerste workshop liet loopbaan- en ondernemerscoach Renate Groenevelt werkzoekenden zien hoe zij hun kernkracht kunnen ontdekken en verwoorden. Iets dat essentieel is bij het solliciteren naar een nieuwe functie. Komend jaar worden nog vele workshops georganiseerd voor en door werkzoekenden in Almelo.

Jezelf beter presenteren

Onder begeleiding van Renate onderzochten werkzoekenden deze middag wat hun sterke kwaliteiten zijn, waar zij warm voor lopen en hoe zij dit over kunnen brengen. Op basis van deze informatie kunnen zij een overtuigend en aantrekkelijk persoonsprofiel opstellen voor hun cv en LinkedIn én kunnen zij zichzelf beter presenteren tijdens een sollicitatiegesprek.

Eigen ervaring

Renate Groenevelt is een betrokken loopbaan- en ondernemerscoach en heeft inmiddels meer dan 25 jaar ervaring in het begeleiden en trainen van personen om de ‘beste versie van zichzelf’ te zijn en waar en hoe zij dat het beste in kunnen zetten. Renate van IDcoach: “Ik weet uit ervaring wat het is om te zoeken en te switchen in je loopbaan. Ik heb vanuit een brede interesse heel wat opleidingen gevolgd en verschillende banen gehad. Daarom was ik graag aanwezig om deze workshop te begeleiden. Ik heb veel enthousiaste werkzoekenden geïnspireerd om zichzelf te profileren en in hun kracht te zetten. Erg mooi om te zien wat voor stappen er deze middag zijn gezet”, aldus Renate Groenevelt.

Ontwikkeling en op de kaart zetten van werkzoekenden

Pieter Vermeer is oprichter van Stichting DeBroekriem en is blij met de samenwerking in Almelo. “Ondanks dat het beter gaat met de economie, zitten er nog altijd veel mensen werkloos thuis. Juist in deze periode is het belangrijk dat we iedereen aan het werk krijgen en helpen om zichzelf te blijven ontwikkelen en zichzelf beter op de kaart te zetten. We zijn een platform voor en door werkzoekenden en de organisatie van alle bijeenkomsten ligt in handen van deelnemers uit het netwerk. Onze vrijwilligers stromen vaak snel uit naar een betaalde baan, want ze zetten zichzelf in de spotlight richting werkgevers,” besluit Vermeer.

Toegevoegde waarde

Renate Mensink uit Almelo kan hierover meepraten, zij was ook aanwezig tijdens de eerste bijeenkomst. De afgelopen tijd was Renate vrijwillig eventmanager bij DeBroekriem in Hengelo, maar zij heeft intussen een nieuwe baan gevonden. Renate: “Sinds ik bij DeBroekriem gestart ben is er veel op mijn pad gekomen. Door het organiseren en volgen van uiteenlopende workshops heb ik mezelf verder ontwikkeld en goed in ‘the spotlight’ gezet. Ik ga nu ook beginnen aan een uitdagende baan waar ik veel kansen krijg. Vandaag was ik speciaal aanwezig om anderen te enthousiasmeren over de toegevoegde waarde van DeBroekriem, want voor mij heeft het vele deuren geopend. Dit gun ik iedereen”, aldus Renate Mensink.

Over DeBroekriem

DeBroekriem is een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden. In-between-jobbers organiseren inspirerende netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. Deelnemers werken daarbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk. De volgende bijeenkomst in Almelo staat al op de planning, maar DeBroekriem is nog op zoek naar vrijwilligers in Almelo. Kijk voor het actuele aanbod en meer informatie op www.debroekriem.nl.