fbpx

Samen op zoek naar werk met De Broekriem

Peperbus: Carine Vos 26 december 2016

Samen op zoek naar werk met DeBroekriem

Wat begon als een kleinschalige opzet ergens in Utrecht is inmiddels tot een landelijk netwerk uitgegroeid: De Broekriem. Deze stichting zet zich in om werkzoekenden die gelijkgestemden willen ontmoeten bij elkaar te brengen.

 

Martin Rattink is eventmanager bij De Broekriem Zwolle. “We zijn een netwerk voor en door werkzoekenden. Dat houdt in dat iedereen die op zoek is naar werk welkom is om zich gratis aan te melden en te profiteren van de voordelen die dit initiatief biedt. Dat geldt voor schoolverlaters, maar ook voor mensen tussen twee banen in. Dit is dé gelegenheid om actief bezig te zijn om werk te vinden.” De Broekriem is een vrijwilligersorganisatie, waarbij werkzoekenden niet alleen lid kunnen worden, maar zich ook kunnen aanmelden om eventmanager te worden.

“Als eventmanager ben je vrijwillig, maar zeker niet vrijblijvend bezig om in jouw regio events, workshops en activiteiten te regelen, waarbij alles met een gesloten beurs gaat. Dus je moet een ruimte regelen of inspirerende gastsprekers. Dat betekent veel onderhandelen, netwerken en overtuigen. Prachtige vaardigheden voor op je cv. Ik ben ervan overtuigd dat als je op zoek bent naar werk, dat je dan in beweging moet komen. Hier leren we van elkaar, inspireren en begrijpen elkaar.” Rattink, zelf ook werkzoekende, ambieert een baan waarin hij ondernemingen in een technisch industriële omgeving kan helpen om meer omzet te genereren uit verkoop en service.

De Broekriem kent inmiddels 7000 leden en zo’n 70 eventmanagers. Het heeft een sociale insteek en het doel is om werkzoekenden te mobiliseren. “Activitieiten die ik samen met Rini Kamp – de andere eventmanager hier – nu op de agenda heb gezet, zijn bijvoorbeeld een ontbijtsessie, een gastspreker die het gaat hebben over positief leven en een loopbaancoach die een LinkedIn sessie begeleidt. Maar we gaan ook wat luchtige dingen doen. Zo hebben we vorige week een lange wandeling gemaakt en kom je echt met elkaar in gesprek.”

Hij beseft dat veel mensen niet willen toegeven dat ze thuis zitten, of werkzoekend zijn. “Er hangt toch wel een sfeer van schaamte omheen. Maar juist hier hoef je je niet te verontschuldigen. Ook kost het je geen geld, hooguit een kop koffie.” Wat De Broekriem wel doet, is vragen of je een vrijwillige bijdrage wilt leveren als je werk gevonden hebt. “Gemiddeld doneert men 75 euro. Maar dat gaat gewoon naar draagkracht.”

Aanmelden kan op www.debroekriem.nl. Er is plek voor eventmanagers. Professionals kunnen zich melden als gastspreker en bedrijven die gratis hun locatie beschikbaar willen stellen zijn ook welkom


bron:  http://www.peperbus.nl/nieuws/algemeen/69756/samen-op-zoek-naar-werk-met-de-broekriem

Foto van artikel:
Peperbus DeBroekriem Zwolle