fbpx

DeBroekriem start community in Zaanstad

14 juli 2017

Op donderdag 13 juli jongstleden gaf wethouder Dennis Straat (Werk & Inkomen) van de gemeente Zaanstad in het centrum van Zaandam het startsein voor de samenwerking met DeBroekriem.

 

Solliciteren met een positieve mindset

Direct daarna ging de workshop ‘solliciteren met een positieve mindset’ van start. Pieter Vermeer, oprichter van DeBroekriem: ‘De opkomst was zo goed dat we zelfs moesten uitwijken naar een grotere zaal. Fantastisch dat mensen op een zonnige dag als deze ervoor kiezen om te komen en te netwerken. Dat laat zien dat mensen pro-actief zijn en dat is al succes voor ons!’

 

Gemeente Zaanstad

De gemeente Zaanstad is het van harte eens met de doelstelling van DeBroekriem. Wethouder Straat: ‘Het is van groot belang dat mensen na hun opleiding ook echt aan de slag kunnen of na het aflopen van een contract snel weer een nieuwe baan vinden. Dat is niet alleen financieel belangrijk, ook voor het gevoel mee te draaien in de samenleving. De ontmoetingen van De Broekriem kunnen daar enorm bij helpen omdat deelnemers elkaar stimuleren en van elkaar kunnen leren.’

 


Voorafgaand aan de kickoff bijeenkomst schreven diverse lokale en regionale media al over de komst van Stichting DeBroekriem naar Zaanstad:


 

DeBroekriem traint bezoekers netwerkbijeenkomst in het solliciteren met een positieve mindset. 

 

ZAANDAM – Wethouder Dennis Straat geeft donderdag 13 juli de aftrap voor de samenwerking tussen DeBroekriem en de gemeente Zaanstad. DeBroekriem gaat netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden uit Zaanstad organiseren. Die donderdag verzorgen ze de eerste sollicitatietraining ‘Solliciteren met een positieve mindset’.

 
DeBroekriem is een landelijke vrijwilligersorganisatie voor en ook dóór werkzoekenden. In-between-jobbers organiseren netwerkbijeenkomsten voor andere werkzoekenden. Deelnemers werken daarbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk. DeBroekriem is onlangs uitgeroepen tot Beste Vrijwilligersorganisatie van Nederland. De gemeente Zaanstad is het van harte eens met de doelstelling van De Broekriem. Wethouder Dennis Straat: “Het is van groot belang dat mensen na hun opleiding ook echt aan de slag kunnen of na het aflopen van een contract snel weer een nieuwe baan vinden. Dat is niet alleen financieel belangrijk, maar ook voor het gevoel mee te draaien in de samenleving. De ontmoetingen van DeBroekriem kunnen daar enorm bij helpen omdat deelnemers elkaar stimuleren en van elkaar kunnen leren.”

Drie werkloze twintigers die elkaar vonden in de behoefte aan inspiratie startten enkele jaren geleden de community van DeBroekriem. “Met elkaar gingen we op een positieve manier aan de slag en dat is uitgemond tot een landelijk platform voor werkzoekenden”, aldus oprichter Pieter Vermeer (32) van Stichting DeBroekriem. Ook bij het solliciteren is een positieve mindset belangrijk. Trainer Britta Lassen weet naar eigen zeggen als geen ander hoe je als werkzoekende creatiever en actiever kunt werken en zorgt er dankzij deze gratis sollicitatietraining voor dat de deelnemers met een goede mindset naar huis gaan.


De aftrap en de daarop aansluitende gratis training ‘Solliciteren met een positieve mindset’ vindt plaats donderdag 13 juli van 13.45 tot 16.00 uur plaats in het centrum van Zaandam. Voor de exacte locatie en deelname kunnen geïnteresseerden kijken op www.debroekriem.nl/zaanstad.


PDF van het originele artikel: Artikel De Broekriem Zaanstad