fbpx

DeBroekriem is gestart in Hengelo

7 november 2017

Wethouder Mariska ten Heuw gaf op 1 november de aftrap van DeBroekriem in Hengelo: “De gemeente Hengelo werkt samen met dit burgerinitiatief, omdat het aansluit bij een vraag die er is. Dat zag ik ook toen de mensen vandaag binnenkwamen bij deze bijeenkomst. Er is echt behoefte aan.”

 

Interactie met andere werkzoekenden

Na een welkomstwoord van Pieter Vermeer en de officiële opening door de wethouder, verzorgde millennial-coach Madelon Rijkers een sollicitatieworkshop. Ter voorbereiding hadden de 25 deelnemers  een online vragenlijst ingevuld, waarmee ze inzicht kregen in hun persoonlijk kernwaarden. Door hier in drietallen over te sparren ontstonden er nieuwe inzichten. Dit contact met andere werkzoekenden wordt gewaardeerd door de deelnemers van de startbijeenkomst in Hengelo:  “Aan de interactie met andere werkzoekenden heb ik veel gehad, vooral doordat je elkaar tips kunt geven”, aldus deelnemer Hannah (34) uit Hengelo.

 Afspreken met een sollicitatiebuddy om elkaar te motiveren

Het delen van ervaringen, tips en netwerkcontacten is één van de belangrijkste succesfactoren van DeBroekriem. Pieter Vermeer van Stichting DeBroekriem vult Hannah dan ook enthousiast aan: “Na afloop van de workshop in Hengelo hebben deelnemers een evaluatie ingevuld, daaruit blijkt dat 25 deelnemers gemiddeld drie nieuwe personen hebben leren kennen. Actief netwerken is belangrijk als je een baan zoekt. We zien ook regelmatig dat deelnemers na afloop van een bijeenkomst van DeBroekriem een sollicitatiebuddy vinden en vervolgens regelmatig afspreken om elkaar te motiveren tijdens de zoektocht naar een baan.”

 

Welke taken wil jij uitvoeren?

Deelnemers gaan niet alleen naar huis met nieuwe netwerkcontacten, maar ook met concrete tips. Gastspreker Rijkers: “Ik hoop dat deelnemers meenemen dat het heel belangrijk is om te weten wat je basis is.  Weet wie je bent, en ga vanuit daar op zoek naar een vacature die bij je past.” Rijkers sluit af met een tip voor werkzoekend Nederland:

 

“Weet eerst wie je zelf bent, zodat jij jezelf kunt verkopen bij je volgende werkgever!”

 


DeBroekriem gaat in het seizoen 2017/2018 minimaal 20 workshops en meet-ups organiseren in Hengelo. Ben jij In-between-jobs en wil jij ontdekken wat bij je past? Word dan eventmanager in Hengelo! Check de vrijwilligersvacature op www.debroekriem.nl/eventmanager/