fbpx

De zeven sleutels voor een gouden toekomst

Petra van der Vlugt, 22 februari 2019

Afgelopen maandag stond Erik Smithuis op het podium tijdens onze teamdag voor vrijwilligers. Erik is oprichter en eigenaar van het bekende opleidingsinstituut ICM en kwam op zijn 26e al in aanraking met opleiding en training. Tijdens een presentatie bij zijn vorige werkgever ontdekte hij tijdens de uitspraak ‘Guys, we need to sell more’ dat hij daar niet meer op zijn plek zat. Zo zette hij de stap om ICM op te starten.

Deze middag nam hij ons mee in het verhaal van zijn boek ‘Een gouden toekomst – Een verhaal over de 7 sleutels tot je dromen’. Graag deel ik 1 sleutel die er voor velen uitsprong deze middag.

Sleutel 4: de wet van de 10 deuren

Sleutel nummer 4 in het verhaal van Erik gaat over vastberadenheid, ook wel doorzettingsvermogen. Dat hebben we allemaal een beetje nodig. Een mooi voorbeeld hiervan schetste Erik over een ervaring toen hij nog studeerde in Rotterdam.

Erik: “Tijdens mijn studententijd ging ik als 21-jarige student langs de deuren om kalenders te verkopen. Hier kwam ik in aanraking met ‘de wet van de 10 deuren’. Nu denk je vast, waar gaat dit over. Maar ik kan je vertellen dat de 10e deur altijd open gaat. Ik leg het je uit. Enthousiast belde ik aan bij de 1e deur met mijn kalenders, maar na een paar deuren verkocht ik niets en op een gegeven moment dacht ik, dit ga ik niet meer doen, ik stop ermee. Maar het gekke was dat mijn vriend elke dag wel succes had. Toen ik hem vroeg hoe hij dit toch deed, kwam hij met ‘de wet van de 10 deuren’. Want hij ontdekte uiteindelijk dat na even volhouden de 10e deur altijd open gaat.”

De boodschap van Erik is duidelijk!

Als de 1e deur dicht blijft, denk dan niet ‘wat vervelend’. Maar denk: ‘Ik ben steeds dichter bij de 10e deur!’
De wet van de 10 deuren. Soms moet je even een drempel over, maar het kan! Blijf dus positief als het even niet lukt met solliciteren en houd vol. Met dit voorbeeld in je achterhoofd moet dat zeker lukken.

Nieuwsgierig naar de 6 andere sleutels waar Erik over sprak? Lees zijn boek of kijk op zijn website en maak je dromen waar!