fbpx

De Nationale Werkbezoekdag: “Een geweldige ervaring”

Ingrid Wassink 4 december 2017

Op de Nationale Werkbezoekdag die op 22 november plaatsvond, gingen werkzoekenden uit het hele land op bezoek bij organisaties voor een netwerkgesprek. Zo ook Ingrid Wassink, eventmanager bij DeBroekriem. Ingrid is op werkbezoek geweest bij twee uiteenlopende organisaties en heeft weer nieuwe inspiratie opgedaan voor haar zoektocht naar een baan.

Woensdagochtend, 06:45 uur. De wekker gaat en ik realiseer me meteen dat het vandaag een bijzondere dag gaat worden. Vandaag is namelijk de Nationale Werkbezoekdag. Dé kans om bij bedrijven een kijkje in de keuken te nemen en dat spreekt mij, als werkzoekende, zeer aan!

Verrassende inzichten

Na het ontbijt bereid ik me voor op het eerste bedrijf dat ik ga bezoeken: VPS International, een bedrijf dat smeermiddelen produceert en exporteert. Ik word gastvrij ontvangen door Erik Vermeer. We nemen plaats op een mooie bank in een soort huiskamer, mét open haard, waar ik me meteen op mijn gemak voel. Onder het genot van een kopje koffie en thee vertelt Erik van alles over dit mooie bedrijf. Voor mijn bezoek dacht ik dat je erg technisch moest zijn om bij dit bedrijf te werken, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Een verrassend inzicht!

Achter de schermen

Ik rijd naar huis, eet een boterham en ga daarna de fiets op. Ik heb namelijk nog een tweede bedrijfsbezoek gepland. Als eventmanager van DeBroekriem, de beste vrijwilligersorganisatie van 2016, ga ik nu op bezoek bij Schouwburg Amphion, het beste theater van 2016. Samen met drie andere werkzoekenden word ik door Reny backstage rondgeleid door de schouwburg. Reny vertelt ons op enthousiaste wijze over werken bij Amphion. We horen meer over het werk in de verschillende facetten, zoals de horeca, reserveringen en technische ondersteuning. Ook ontdek ik dat er regelmatig wordt samengewerkt met vrijwilligers die diverse taken krijgen. We staan zelfs even op het podium, dat net zo groot is als de zaal! Op de fiets naar huis realiseer ik me dat deze dag met leuke ontmoetingen en mooie bedrijfsbezoeken een geweldige ervaring is geweest.


Ingrid Wassink

 

Ingrid Wassink (LinkedIn

Ingrid is eventmanager bij DeBroekriem en op zoek naar een nieuwe baan. Ze is een vriendelijk en enthousiast persoon die ijzersterk is in klantcontact. Ingrid is een mensenmens en beschikt over goede gesprekstechnieken, kan goed luisteren en doorvragen. Haar ambitie is om de wereld een beetje mooier te maken!