Eventmanager Liselotte Opdam vertelt

Anouk Duurland 10 oktober 2017

Liselotte Opdam vertelt over haar ervaringen als eventmanager.
Liselotte is actief in Den Haag en was vorige maand de vrijwilliger van de maand bij DeBroekriem! Ze is op zoek naar een baan als loopbaanadviseur of recruiter in een mensgerichte organisatie, of een baan als eventmanager!

Wat vind je het leukst aan het eventmanagerschap?

Het actief zijn als eventmanager geeft mij heel veel energie en voldoening tijdens mijn zoektocht naar een baan. De verschillende contacten, het netwerken, het organiseren, dingen voor elkaar krijgen… het lijkt wel of het allemaal vanzelf en in een flow gaat. Ook het bezig zijn met sociaal kapitaal vind ik heel stimulerend en makkelijk. Ik wou dat ik dit als ‘echt’ werk kon blijven doen, dan had ik een droombaan :-)!

Welk event vond je het meest interessant?

Van ieder event heb ik wel iets geleerd. Het ene event was meer inspirerend, het ander weer informatief of gaf meer zelfkennis. Alle events leren je iets wat kan helpen tijdens je sollicitatieproces. Om die reden kan ik er niet één uitkiezen. Ik heb alle gastsprekers ook wel heel bewust uitgekozen, waarbij ik heb gekeken van wie ik wat wilde leren en met wie ik graag in contact wilde komen.

Waarin heb jij je de laatste maanden ontwikkeld?

Ik heb geleerd om mezelf meer te laten zien, wat ik best spannend vond. Vooral op LinkedIn is dat goed gelukt. Ik heb kennis opgedaan, vaardigheden geleerd, inzichten en vooral ook veel inspiratie gekregen. Zowel van alle events die ik heb georganiseerd, maar ook van het actief zijn als eventmanager. Van alle contacten, van het uitwisselen en elkaar helpen. Ook mijn netwerk is enorm gegroeid. Ik krijg nu zelfs uitnodigingen en vragen van mensen die graag naar aanleiding van mijn updates een workshop in Den Haag willen verzorgen voor DeBroekriem. Ook weten de deelnemers mij persoonlijk te vinden en ben ik steeds meer gaan netwerken. Ik weet beter wat mensen zoeken, kan hen met elkaar in contact brengen en verder helpen.

Wat is jouw advies voor nieuwe eventmanagers?

Organiseer wat je zelf leuk vindt en zie het ook als een mogelijkheid om met veel mensen in contact te komen. De Broekriem opent in die zin ook echt deuren.

Waar ik zelf weleens tegenaan loop is de combinatie van gastvrijheid en tegelijkertijd grenzen stellen: hoe zorg ik dat ik gastvrij ben en toch ook begrens? Mijn advies zou zijn om vanaf het begin duidelijk kaders te stellen op een vriendelijke manier.

 


 

Liselotte Opdam (LinkedIn)

Liselotte is een enthousiaste eventmanager bij DeBroekriem.
Ze is op zoek naar een baan als loopbaancoach of recruiter bij een mensgerichte organisatie.