fbpx

De betekenis van een baan

Fleur van den Berg 5 november 2014

Solliciteren anno nu is een heel ander vak dan dat het in de vorige eeuw het geval was. Als een gek op elke ‘passende’ baan solliciteren werkt niet…  Voor je het weet ga je te snel en zit je bijna aan je tax. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de twijfel toeslaat. Je weet niet meer wie je bent of wat je nou precies wilt.

Gastspreker Esther de Kort zette een inspirerende en vertrouwde sfeer neer tijdens de workshop “Ik maak de baan die ik ben” tevens de naam van haar net opgestarte bedrijf. Door haar openheid werd er door de deelnemers meer gedeeld dan de geijkte opsomming van opleidingen en werkervaring.  In de lounge van de vergaderlocatie op de bovenste verdieping van het Rijksmonument “Het Koetshuys” in de historische binnenstad van Amersfoort, werd er spontaan aan elkaar verteld welke emoties, gedachtes en vraagstukken er als werkzoekende persoonlijk op je afkomen. Er was herkenning alom en het begrip voor elkaar was groot.

Functieomschrijving

Wat is voor jou de betekenis van een ‘baan’ vroeg Esther. Verschillende antwoorden volgden en elk antwoord was goed. Hierna ging ieder voor zich aan de slag met het ontwerpen van zijn eigen functieomschrijving. Niet gemakkelijk, maar het resultaat was zeer verrassend waardoor iedereen met hernieuwde inzichten weer naar huis ging!