fbpx

De aanhouder wint

Elly Rosema 3 april 2014

Ik ging eind 2013 geheel blanco naar de kick-off van DeBroekriem in Groningen. Een wethouder van de stad was aanwezig en hield een inleidend gesprek waarin hij ook nog een belofte deed.. “Diegene die als eerste een baan heeft, wordt uitgenodigd op het stadhuis voor koffie met gebak.”

Na een hele leuke middag waarin ik veel nieuwe mensen leerde kennen, een interview voor Het Dagblad van het Noorden en ook nog mijn minuutje meepikte voor Radio Noord, ging ik enthousiast en vol energie weer naar huis. Ik heb me vol overgave gestort op het solliciteren via Twitter en mijn LinkedIn profiel flink bijgewerkt. En ineens stond daar op Twitter mijn vacature:

Gezocht: Regio-receptioniste voor ‘Trigion receptie- en beveiligingsdiensten’ in Groningen.

Sollicitatie

Meteen gesolliciteerd, maar goed ook, want de vacature werd naar een dag al gesloten wegens vele reacties, en binnen een paar dagen kreeg ik een telefoontje voor een screening per telefoon. Na wat vragen en enkele opdrachten zou ik nog van hen horen. Ik nam dit ter kennisgeving aan en ging verder met vacatures zoeken en netwerken.

Enkele dagen later kreeg ik een telefoontje dat ik op gesprek kon komen op de locatie Enexis in Groningen. Ik was niet de enige kandidaat, wat het erg spannend maakte. Maandag zou ik gebeld worden en het grote wachten kon beginnen. Uiteindelijk even na vieren werd ik gebeld met de mededeling dat ik de baan had gekregen!

De aanhouder wint

Ik heb veel genetwerkt en de media goed gebruikt en het heeft mij een baan opgeleverd. Dus ik wil tegen iedereen zeggen, geef niet op. Er zullen momenten zijn dat je er klaar mee bent, daar heb ik er ook talloze van gehad. Maar trap ergens tegenaan en ga dan weer verder met goede moed. Het heeft mij anderhalf jaar gekost en ik heb al 25 jaar werkervaring, of zoals mijn manager het zo mooi verwoorde: Je hebt flink wat levenservaring, maar uiteindelijk ligt die baan er voor je.

En over die belofte van de wethouder? Die is hij netjes nagekomen, hier heb je het bewijs!